chemmist Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witajcie! Wariuje w mojej almerce obrotomierz, wskazówka skacze jak głupia po całej skali, nie ma wogóle związku z obrotami silnika, czy komuś już się przytrafił taki przypadek? Co mogło się zepsuć? Dziękuję i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 W dziale Sunny było coś takiego może pomoże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Czujnik obrotów jest z boku pompy wtryskowej, reszta na desce rozdzielczej. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ameno Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Czujnik obrotów jest z boku pompy wtryskowej, reszta na desce rozdzielczej.pozdr. Nie moge zlokalizowac skąd brany jest sygnal do obrotomierza w Sunny Y10 diesel CD20. Mozesz dokladniej objaśnić jak zlokalizować ten czujnik, bo przy pompie u mnie widzę tylko jeden kabelek i to chyba od elektrozaworu a moze sie myle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Czujnik obrotów jest z boku pompy wtryskowej, reszta na desce rozdzielczej.pozdr. Nie w każdym. Tak jak piszesz jest tylko w klasycznym CD20. W CD20E więcej troche w nim jest elektroniki niz w CD20 czujnik jest przy kole pasowym wału korbowego czy jakoś tak. Tak czy inaczej gdzies przy paskach - dokładnie nie wiem bo jeszcze nie zlokalizowałem. Wiem że jest to czujnik indukcyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ameno Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Czujnik obrotów jest z boku pompy wtryskowej, reszta na desce rozdzielczej.pozdr. Nie moge zlokalizować czujnika od obrotomierza (silnik CD20). Obrotomierz elektroniczny, lampka chceck engine wyrzuca 4 błędy pierwszy to nr 11- Obwód czujnika RPM (obrotów na minutę) lub czujnika wału korbowego. Gdzie go szukać????????? następne błędy to 15, 42 i 43 -nie wiem co oznacają, może koledzu coś podpowiecie:-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 W klasycznym CD20 czujnik RPM jest jak pisze kolega serwis, czujnik wałku korbowego przy kole pasowym wału (z tego co sie orientuje ale głuwy za to nie dam). W "Sam naprawiam" do N15 jest to szczegółowo dość opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbysio Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witajcie! Wariuje w mojej almerce obrotomierz, wskazówka skacze jak głupia po całej skali, nie ma wogóle związku z obrotami silnika, czy komuś już się przytrafił taki przypadek? Co mogło się zepsuć? Dziękuję i pozdrawiam! Witajcie! Wariuje w mojej almerce obrotomierz, wskazówka skacze jak głupia po całej skali, nie ma wogóle związku z obrotami silnika, czy komuś już się przytrafił taki przypadek? Co mogło się zepsuć? Dziękuję i pozdrawiam! Cześć !! W mojej Almerce wystąpiła dokładnie taka sama usterka jak u Ciebie tylko rok później ,więc może mi powiesz który to czujnik i gdzie naprawiłeś, jestem z Piaseczna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.