Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Proszę pomózcie mechanik uszkodził mi skrzynie automa

Gość kinia_ramoneska

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kinia_ramoneska

Moi Drodzy jestem (kiedys pisywałam ale chyba konto wygasło) tu nowa, pozatym kobieta i licze na wasza pomoc. Otórz oddałam swoją Micre K11 do elektryka po padła mi płytka sterujaca i wirnik i nie było ogrzewania przy tych silnych mrozach. Przy odbiorze auta z warsztatu elektryk przy wyjezdzaniu nim z kanału coś źle wprowadził wsteczny bieg (skrzynia automat CVT) bo tylko usłyszałam jakies pukniecie pod maską. Na moje pytanie co sie stalo facet odparł ze cos Pani biegi ciezko chodza. Boje sie ze ten bieg R wrzucał na chama siła :( bo za chwile jak ja wsiadłam i przejechałam kawałek wstecznego już nie było. Mechanik oczywiscie sie wypiera ze nic nie zrobił ze nie szarpał siłą a mi auto do tyłu już niejedzi. Zastanawiam się co się stało??? I jak moge zmusić tego mechanika psuja by sie poczuł i pokrył naprawe skrzyni !!!!. Auta oczywiscie nieodebrałam ale niestety za naprawe wirnika i zainstalowanie nowej płytki zdazył mnie skasowac (bagatela 150 zł + 80 płytka która sama kupiłam) :( Co robic ??? Pomozcie[/b ]KINIA

jak zaczyna zanikac wsteczny bieg albo zgrzytac to znaczy ze skrzynia umiera. jak wrzuca sie P auto zjezdza kawalek i zatrzymuje sie na zebatce, pozniej trodno przelozyc na R N D .

moze mechanik bawil sie autem podczas pozostawienia auta.

filtronowi chodzilo czy masz jakis papier na to - zlecenie

Skąd jesteś tak w ogóle to może kogoś mądrego sie znajdzie?

A dwa: czy D działa prawidłowo? Czy podczas przerzucania biegów na postoju wszystko jest ok? I co to znaczy, że nie ma wstecznego? Wrzucasz R i nic? Silnik zwiększa obroty a samochód stoi? Opisz to dokładniej.

pozdr.

Ja ci doradze. Powiedz ze idziesz do ochrony praw konsumenta jak ci tego nue naprawi bo auto dzialalo a nie dziala juz. TYlko pamietaj jak przyjdzie rzeczoznawca i oceni ze auto takie bylo przed tym mechanikiem to lezysz. Polecał bym ci postraszyc go tym a jak nie to udaj sie na policje i zglos popelnienie przestepstwa czy cos takiego oni cie tam powinni pokierowac co robic. Odrazu ci mowie z mechanikami trudno wygrac

[ Dodano: Sro 07 Sty, 2009 13:32 ]

a zubezpieczalnia to juz koszmar... on ma zaklad ubezpieczony napewno od takich numerow. Wiec powiedz zeby ci dal polise i zglos szkode do ubezpieczyciela jego. A jak nie to niech naprawia za swoja kase

• 3 lata później...
Gość karolinka 2011

Witam, jestem tu nowa, może ktoś mi podpowie co moge zrobić, zleciłam wymianę opon i został uszkodzony bieg wsteczny w moim samochodzie, mechanik sie wyparl, firma uważa że nie ponosi winy a uszkodzenie jest! Może ktoś miał podobnie podpowiedzcie, proszę, karolinka2011

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...