Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] zamarzające spryskiwacze

Gość proktolog
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Krunch - czyściłem dysze igłą ale nie pomagało. Za to cały mój problem wyjasnił się w sobotę kiedy się zrobiło +1. Po południu spryskiwacze zaczęły normalnie działać. Wylałem ile się dało tego Orlenowego dziadostwa i zalałem płynem kupionym na Shellu - na opakowaniu jest napisane do -22. Wczoraj rano było -5 i działało bez zarzutu. Nigdy wiecej nie kupię płynu na Orlenie i innym tez odradzam. Męczyłem sie przez 10 dni i nikomu nie życzę.

A teraz najlepsze. Wczoraj podjechałem na Orlen zatankować, idę płacić a pan do mnie z uśmiechem: "polecam płyn do spryskiwacza". Powiedziałem mu o moich przygodach (płyn kupiłem na tej samej stacji). Pan udał zdziwionego i powiedział, ze jestem pierwsza osobą, która się skarży. Jakoś mnie nie przekonał. :)

Warto dodać, że od kilku lat mam zwyczaj sprawdzać, czy opakowanie np płynu do spryskiwacza, jest farycznie zamknięte. Kiedyś się naciąłem, po prostu wziąłem z półki a dolewałem później i okazało się że było otwarte, więc teraz sprawdzam od razu. Wniosek z tego, że to nie było jedno oszukane opakowanie tylko taki shit wychodzi od producenta.