Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] diwny piszczecy dzwiek

Gość 86Mateusz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 86Mateusz

Mam taki problem gdy ruszam słysze dziwny piszczacy dzwiek dochodzacy z komory silnika Wymiemiłem niedawno paski takze niewiem co to moze byc Pomurzcie zanim dojdzie do jakiej grubszej awari

To też będa to Paski. Czasem po wymianie po przejechaniu prau km trzeba je jeszcze naciśgnąc drugi raz. Jak masz benzyne to raczej to. Jak masz ropniaczka to może do wymiany został jeszcze pasek rozrządu.

• 2 miesiące temu...
Gość 86Mateusz

No i naciągnąłem paski i dalej piszczy :< ale dopiero gdy silnik się rozgrzeje. Najgłośniej piszczy w chwili gdy sprzęgło zaczyna łapać przy ruszaniu. pomóżcie bo denerwuje mnie ten dźwięk

witam.

nie jestem pewien ale podejrzewam że to może być łożysko sprzęgła. jak będziesz wymieniał to lepiej sprawdź w jakim stanie jest sprzęgło może warto dołożyć parę złotych i wymienić komplet.

powodzenia

Witam

U mnie piszczal pasek klinowy, zawsze przy puszczaniu sprzęgła. tak się złożyło, że w tym czasie miałem mieć przegląd. Podjechałem na stację diagnostyczną, chwile pogadałem z facetem i wspomniałem mu o pasku. On wyciągnął bagnet do pomiaru ilości oleju. Przyłożył go od spodniej strony paska. Pasek zebrał trochę oleju z tego bagnetu, zrobił tak 2 razy i pasek przestał piszczeć. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...