Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Układ wydechowy - proszę o zdjęcia

Gość Netro
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam olbrzymią prośbę!

Proszę o jakieś zdjęcia od spodu auta układu wydechowego chodzi mi dokładnie o tłumik środkowy i katalizator czy mają gdzieś mocowanie do podwozia bo coś mi brzęczy kiedy jadę ale tylko kiedy hamuję silnikiem oraz kiedy jadę na wstecznym bardzo bym prosił o zdjęcia podwozia micry. Zdjęcia proszę zamieszczać w linkach lub pisać na PW to podam maila. Z góry dzięki

Brzęczą Ci osłony wydechu - na odcinku rury przed katalizatorem (przed tą dużą puszką dokładnie na środku auta). Można pościągać cybantami i za jakiś czas zaś będzie brzęczeć albo wywalić co też ma swoje minusy...

mi też brzęczy ale brzęczy cięgno zmiany biegów czy jak to sie tam nazywa... apropo to niema ktos moze tego na sprzedaz??? brzeczy caly czas przestaje dopiero gry złapie za gałke zmiany biegów....

albo tak jak napisal Domiss, albo z tylu oslona ktora jest wkrecana w karoserie. u mnie w dwoch autach przeczala przednia od kolektora, i w jednym ta tylna (brakowalo jednej sruby)

Witam mam olbrzymią prośbę!

Proszę o jakieś zdjęcia od spodu auta układu wydechowego chodzi mi dokładnie o tłumik środkowy i katalizator czy mają gdzieś mocowanie do podwozia bo coś mi brzęczy kiedy jadę ale tylko kiedy hamuję silnikiem oraz kiedy jadę na wstecznym bardzo bym prosił o zdjęcia podwozia micry. Zdjęcia proszę zamieszczać w linkach lub pisać na PW to podam maila. Z góry dzięki

Miło by było gdybyś podał o który model Ci chodzi,bo jak wiesz to jest już 3-cia generacja micry ;].

Siema. Mam coś podobnego w k10. Tylko , że brzęczenie jest jedynie...na wysokich obrotach. Zaglądałem pod spód, i okazało się, że rura od wydechu w okolicy środka auta wali o podłogę, bo nie ma żadnego mocowania w tej okolicy.

Siema. Mam coś podobnego w k10. Tylko , że brzęczenie jest jedynie...na wysokich obrotach.

u mnie tak samo się działo z górną osłoną katalizatora (bo dolna odpadła :P ). Trzymała się ona tak, że nie mogłem jej zdemontować i i brzęczała strasznie (tylko na wyższych obrotach). W usunięciu tego złomu pomogło...parę strzałów ze sprzęgła i jak zatelepało wydechem to osłona sama się znalazła na asfalcie :D

Model to Nissan Micra 1.3 16v 96r. Ale właśnie chodzi o to czy tłumik środkowy (u mnie strumienica) czy powinna być do czegoś zaczepiona przyspawana bo mi dosłownie coś uderza w podłogę i czy ten tłumik środkowy ma mocowanie jakieś dlatego proszę o zdjęcia :)

Przód auta jest po lewej, mocowanie zaznaczone, drugie prawie mieści się w kadrze. Nowych zdjęć nie zrobię, bo się pourywało i jest podiweszone na cybantach... zresztą przy tej temperaturze nikt mnie nie zmusi do wczołgiwania się pod auto... :P

pict1048.jpg

Apropos uderzania o podłogę...

U mnie też się coś takiego działo po wymianie tłumika. Przy dwóch osobach było OK, ale przy przewożeniu kogoś z tyłu zaczynało ostro walić w podłogę.

Przy wymianie tłumika Pan powiedział, że nie ma do Micry i że zamontuje od Civic, bo to też japończyk i że niby pasuje. Od tamtej pory wiem, że nie pasuje...

U mnie też się coś takiego działo po wymianie tłumika

Ja miałem podobnie po spawaniu urwanej rury,waliło mi przy hamowaniu silnikiem i przy ruszaniu na wstecznym :/

Netro, gdzie bedziesz jechac ? do aso ? oszalales? pojedz do zakladu tlumikarskiego powinni ci taki wieszak dorobic bez wiekszych problemow za grosze (chyba ze im sie nie chce), przynajmniej w normalnej cenie.

Jedyny problem w tym że tego nigdzie nie ma

zgadza się, tego nigdzie nie ma, ja mam samoróbkę ;) Trochę blachy ze złomu, odpowiednio się wygięło i jest tak samo dobrze jak na oryginałach, więc próbuj ;)

oryginał kosztuje 204 zł :) A te gumy usztywniające są po 41 zł więc jeszcze nie jest tak źle :) Jak zapytałem się o aparat zapłonowy to powiedzieli 2500 zł :) hee spadłem wtedy z krzesła :) Ale naszczęscie aparat jest ok :)

• 2 lata później...

Trochę z innej beczki: czy ta masa widoczna na obu zdjęciach (poprzednia strona) jest potrzebna? Na oko, szczególnie patrząc na stan podkładek przy śrubach już dawno ten kabelek nie przewodzi. Kombinuje przy wydechu i nie wiem czy reanimować ten element.