Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] 2,2 Di - kilka słów na temat braku dynamiki

Gość wuu

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zakończyłem długą tułaczkę po warsztatach. Moja Alma chorowała na całkowitego muła, ogromne spalanie i złą kulturę pracy silnika.

Panowie "serwisanci" zdiagnozowali:

przepływomierz do wymiany - wymieniłem i dalej to samo

turbosprężarkę do regeneracji

wtryski do wymiany

pompę paliwową do regeneracji

zabrudzone filtry paliwa i powietrza - wymieniłem

Aż wstyd się przyznać ile czasu, nerwów i pieniędzy kosztowały mnie wizyty u panów Czesiów.

Trafiłem w końcu do kompetentnego serwisanta, który zdiagnozował zapchany katalizator (!) Koszt wybicia wkładu 30 pln - widok wskazówki prędkościomierza idącej do góry - bezcenny :D

Proponuję wszystkim narzekającym na zamulone Almery sprawdzenie stopnia zatkania katalizatora.

Tyle ode mnie.

Dziękuję za uwagę :D

Dlatego u mnie już od dawna nie ma po nim śladu :) Też był mocno zapchany. Mimo wszystko polecam, żebyś przetestował przepływomierz (pomiar napięcia na postoju) - było opisane na forum.

a byles juz moze na jakims przegladzie? nie miales problemow? chodzi mi o sprawdzenie ilosci substancji szkodliwych w spalinach.

a byles juz moze na jakims przegladzie? nie miales problemow? chodzi mi o sprawdzenie ilosci substancji szkodliwych w spalinach.

no prosze Cie, dawno sie spotkalem sie z tym, zeby to mierzyli, ani ja, ani ludzie z, którymi gadalem

Jak to mowi moj szanowny papa, PIC NA WODE FOTOMONTAZ ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...