Gość MARSIK Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam. Problem jak w temacie-skrzypiacy fotel kierowcy. Czy ktoś ma podobny problem i co z tym zrobil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Chudnij kolego Jeśli nie masz skóry to do serwisu. Jak skóra to taki może być jej urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARSIK Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Swieta racja, Po świętach każdy przybrał troszke. Skóry nie mam a pierwszy przegląd mam za 3 tys i to zgłosze, tyle ze myslałem ze ktoś już miał tego rodzaju doswiadczenia i może sie tym podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 skrzypiące fotele w QQ to przypadłość o której serwisy wiedzą i bezproblemowo rozwiązują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 a skąd ta wiadomośc ? I dlaczego one skrzypią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 a skąd ta wiadomośc ? I dlaczego one skrzypią ? a o która wiadomość pytasz? Skrzypią bo mają jakąś wadę; tak jak napisałem serwis wie jak to poprawić i nie ma z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joaska Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 skrzypiące fotele w QQ to przypadłość o której serwisy wiedzą i bezproblemowo rozwiązują A myślałam, że jestem za ciężka Zaraz zgłaszam do serwisu bo wkurza mnie ten jęk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honnki Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 to napisz o swoich doswiadczeniach z serwisem i czy udalo im sie to usunac - a moze zdradza co jest tego przyczyna??? :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 to napisz o swoich doswiadczeniach z serwisem i czy udalo im sie to usunac - a moze zdradza co jest tego przyczyna??? :one: jaka jest przyczyna już pisałem - maja jakąś drobną wadę i jakieś rurki ocierają o siebie; wkładają podkładkę i jest git - 15 minut roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swider Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Sprawdź czy to nie skrzypi mocowanie pasa. Złap za uchwyt w czasie jazdy i zobacz czy przestanie. U siebie odkryłem to dopiero po kilku miesiącach i paru wizytach w ASO będąc przekonany że to skrzypi fotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Sprawdź czy to nie skrzypi mocowanie pasa. Złap za uchwyt w czasie jazdy i zobacz czy przestanie. U siebie odkryłem to dopiero po kilku miesiącach i paru wizytach w ASO będąc przekonany że to skrzypi fotel. Które mocowanie pasa ci skrzypiało? klamra czy z drugiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swider Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 skrzypi klamra w mocowaniu. No nie wiem jak to nazwać tam gdzie zapinasz pas. WD40 pomaga ale nie na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 skrzypi klamra w mocowaniu. No nie wiem jak to nazwać tam gdzie zapinasz pas. WD40 pomaga ale nie na długo. bo wd40 nie pomaga na skrzypienie, wręcz przeciwnie - wypłukuje smary pryśnij tam jakimś środkiem smarującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Np. smarem silikonowym do uszczelek - ma taką rurkę dozującą precyzyjnie. Jest w NorAuto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joaska Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Dokładnie tak jest. Nie skrzypi fotel tylko mocowanie pasa kierowcy. W serwisie powiedzieli że mam wypiąć pas i pojeździć po dołach ( skrzypi tylko przy przechyłach bocznych). Nie skrzypi. Czyli mocowanie pasa. Ale jest problem ze smarem/silikonem chyba. Jak założę białą bluzeczkę i się maźnę tym smarem, który zostanie na klamrze? Paluchy też brudne będą. A miało być miłe autko. Pozdrawiam posiadaczy qq. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Dokładnie tak jest. Nie skrzypi fotel tylko mocowanie pasa kierowcy. W serwisie powiedzieli że mam wypiąć pas i pojeździć po dołach ( skrzypi tylko przy przechyłach bocznych). Nie skrzypi. Czyli mocowanie pasa.Ale jest problem ze smarem/silikonem chyba. Jak założę białą bluzeczkę i się maźnę tym smarem, który zostanie na klamrze? Paluchy też brudne będą. A miało być miłe autko. Pozdrawiam posiadaczy qq. jak widać różne sa przyczyny skrzypienia, albo fotel, albo pas albo jeszcze gdzieś indziej. Nie kumam po jaki ch...j w serwisie kazali ci jeździć po dziurach - samochód jest na gwarancji - niech wsiąda i sami sobie jeżdżą i szukają źródła skrzypienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popek82 Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Odswieżam temat czy ktoś zna dokłade miejsce tej typowej usterki. ja walcze z aso 3 dzień nie jeszcze nie znalezli choć dwukrotnie próbowałem odebrać auto ale jak dla mnie cały czas skrzypi. z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissanik Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Ja miałem to samo.Kupiłem smar w spreju i posprejowałem prowadnice,łączenia itd.- pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheCrow Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 W moim przypadku skrzypi prawdopodobnie górna prowadnica pasa kierowcy. Nie ciągle, ale jak już zacznie, to jest to naprawdę denerwujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej_pk Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Równiez dołączam się do tematu skrzypiącego fotela kierowcy. Auto jest już po gwarancji, więc nie wybiorę się z tym do serwisu. Ktoś wyżej pisał o podkładce, którą wstawiają. Gdzie ona się znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 dołączam do grona skrzypiących foteli - zgłoszę to jak tylko będę w serwisie a dodatkowo u mnie oderwało się mocowanie plastiku na bocznej ściance fotela - zaczep się oderwał po odsunięciu fotela do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek75 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Równiez dołączam się do tematu skrzypiącego fotela kierowcy. Auto jest już po gwarancji, więc nie wybiorę się z tym do serwisu. Ktoś wyżej pisał o podkładce, którą wstawiają. Gdzie ona się znajduje? Witam, uporał się Pan z tym fotelem. Mam ten sam kłopot, skrzypi jak stary tapczan! Dzwoniłem do serwisu i twierdzą, że nigdy o takim przypadku nie słyszeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 W Note na gwarancji smarowali spręzynki pod fotelem i było po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Od jakiegoś czasu zaczął mi skrzypieć fotel kierowcy. Będąc w piątek na przeglądzie zgłosiłem, że skrzypi. Jak na złość na recepcji serwisu przestał skrzypieć (może było za głośno). Robiłem różne głupie podskoki na fotelu, ale nie było słychać Odebrałem auto, jadę do domu i znowu to samo. Dziś zajrzałem pod siedzenie i widać, że coś tam przesmarowali smarem w sprayu, ale niestety. Fotel skrzypi po jeździe na nierównościach i gdy dynamicznie ruszam (siła 2.0 dCi ). Nie piszcie, że mam schudnąć, bo ważę 75kg Czuję się jak w starym SX4, bo tam też skrzypiał Na moje ucho jest to gdzieś na łączeniu siedzenie - oparcie. Miał ktoś taką przypadłość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) U mnie też skrzypi trzeszczy fotel kierowcy się to zlokalizować :-( wydaje mi się że gąbka trzeszczy... Tylko w czasie jazdy to słychać jak na postoju troche przydusze fotel to nie słychać to może być sprężyna? Edytowane 10 Lutego 2016 przez kaarolek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi