Gość Jarek Galway Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam, Czy ktoś spotkal sie z podobnym problemem, a mianowicie przy schodzeniu z obrotow na kazdym biegu silnik nie oddaje mocy liniowo tylko szarpie. Co może być tego przyczyna? Niema to wplywu na jazde, ale jest irytujace Samochod to Almera N15 1.4 16v z 99r. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgaz Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem wkręcasz go wysoko np 5 6k a potem odpuszczasz gwałtownie gaz i czujesz takie skoki kołysanie ? Jeśli tak to raczej na pewno może być poduszka silnika miałem tam w moim 2.0 i po wymianie przez Coobcia jak ręką odjął schodzi z obrotów pięknie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek Galway Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Ogólnie przy kazdej predkosci obrotowej, nie trzeba go krecic az tak wysoko, wystarczy sciagnac noge z gazu przy dowolnej predkosci by poczuc takie irytujace szarpanie. Czy ta poduszka to skomplikowana sprawa czy do zrobienia w przecietnym warsztacie? Dzieki z gory za informacje. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał...G Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Do zrobienia w przeciętnym garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość soda Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Do zrobienia w przeciętnym warsztacie. To jest gumowa tuleja ,która amortyzuje pracę silnika, tak żeby drgania nie przenosiły się na nadwozie. Stan tych tulei możesz sprawdzić we własnym zakresie. Znajdziesz je w miejscach gdzie silnik jest mocowany do nadwozia. Najpierw sprawdź tą przy ścianie grodziowej. Zobacz ,czy nie jest popękana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dark3x Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Znaczy się mowa o poduszkach zawieszenia silnika? Czy jakaś inna tuleja o której nie wiem? Mam coś podobnego ale sprawdzałem poduchy i wszystkie są OK - dalej szarpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Q Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Sprawdź czy ci linka gazu odpuszcza i się nie przycina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.