Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Szarpanie przy schodzeniu z obrotów 1.4 16V

Gość Jarek Galway

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jarek Galway

Witam,

Czy ktoś spotkal sie z podobnym problemem, a mianowicie przy schodzeniu z obrotow na kazdym biegu silnik nie oddaje mocy liniowo tylko szarpie. Co może być tego przyczyna? Niema to wplywu na jazde, ale jest irytujace :)

Samochod to Almera N15 1.4 16v z 99r.

Pozdrawiam!

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem wkręcasz go wysoko np 5 6k a potem odpuszczasz gwałtownie gaz i czujesz takie skoki kołysanie ? Jeśli tak to raczej na pewno może być poduszka silnika miałem tam w moim 2.0 i po wymianie przez Coobcia jak ręką odjął schodzi z obrotów pięknie:)

Gość Jarek Galway

Ogólnie przy kazdej predkosci obrotowej, nie trzeba go krecic az tak wysoko, wystarczy sciagnac noge z gazu przy dowolnej predkosci by poczuc takie irytujace szarpanie.

Czy ta poduszka to skomplikowana sprawa czy do zrobienia w przecietnym warsztacie?

Dzieki z gory za informacje.

pozdrawiam!

Do zrobienia w przeciętnym warsztacie. To jest gumowa tuleja ,która amortyzuje pracę silnika, tak żeby drgania nie przenosiły się na nadwozie.

Stan tych tulei możesz sprawdzić we własnym zakresie. Znajdziesz je w miejscach gdzie silnik jest mocowany do nadwozia. Najpierw sprawdź tą przy ścianie grodziowej. Zobacz ,czy nie jest popękana.

Znaczy się mowa o poduszkach zawieszenia silnika? Czy jakaś inna tuleja o której nie wiem? Mam coś podobnego ale sprawdzałem poduchy i wszystkie są OK - dalej szarpie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...