Gość madziulka Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Witam!!! mam problem nie działa spryskiwacz przedniej szyby w moim nissanie.W ogóle nie słychać dźwięku silniczka...na tylną szybę działa..co robić??? Gdzie szukać przyczyny i jak to naprawić???Ciężko o tej porze roku jeździć z brudnymi szybami-pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 skoro działa na tylnej szybie to silniczek jest OK prawdopodobnie masz pozapychane spryskiwacze - może szpilka pomoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 sprobuj przepchnac spryskiwacze sprezarka mi tak sie udalo to samo naprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Genzo Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 to, że działa spryskiwacz na szybę tylnią, nie znaczy, że silniczek jest OK, bo w nissanach sunny są 2 oddzielne silniczki, na przód i na tył. Skoro nie słyszysz silniczka, a przednie wycieraczki chodzą, to raczej będzie to właśnie wina silniczka. Ja tak miałem i na czas zimy (bo nie mam garażu dla mojego saniacza) jedynie podmieniłem przewody w silniczkach i teraz odpalając tylni spryskiwacz, woda leci z przodu w końcu lepiej żeby działało z przodu, a nie z tyłu silniczki znajdziesz pod prawym nadkolem, a dokładniejszy opis, znajdziesz na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 ewentualnie mozna do sprawdzic przez zdjecie przewodu i zobaczyc czy leci plyn jak nie to cos z silniczkiem a jak leci to sa zapchane spryskiwacze albo i mogly zamarznac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Genzo Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 jeśli nie słychać silniczka, to raczej to on będzie do wymiany. Powinien być taki sam dźwięk jak przy załączaniu spryskiwacza tylnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 nawet jak nie ma płynu to silniczek słychać wiec ja obstawiam silniczek spryskiwaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość madziulka Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Dzięki chłopaki!!! Będę coś działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zanim wymienisz silniczek, warto sprawdzić wtyczke od silniczka. Możliwe że dostał się tam brud i z tego powodu nie działa Mam drugiego Sunny. W 1-wszym wyczyściłem wtyczke, i w drugim wyczyściłem wtyczke. Bo tak samo, spryskiwacz nie działał, a po wyczyszczeniu jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michal4133 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Wczoraj przerabialem ten temat, przod spryskiwacze nie dzialaja a tyl chodzi, oczywiscie lokalizacja: pod prawym nadkolem, znajduje sie tam jeden zbironiczek i dwa silniczki, jeden na przod i drugi na tyl, wtyczki zasilajace sie roznia (przynajmniej u mnie) oczyscilem styki i dalej lipa! wymontowalem silniczek ten po prawej, odpowiadajacy spryskiwaczom na przod, (on jest tylko wsisniety w zbiornieczek z uszczelka gumowa) i probowalem podlaczyc do niego napiecie 12V tzw. na krotko, tez lipa! moze i bym uznal ze jest spalony czy cus, ale staralem sie go jakos rozlozyc na czesci pierwsze i niestety ulamala mi sie jego podstawa, czyli ta czesc dolna z rurka, widoczny jest wtedy wirniczek, poruszalem go polcem, pokrecilem troche bo jakos strasznie ciezko chodzil, podlaczylem znowu na krotko i DZIALA ! poprostu skubany sie zastal, pozniej poszedl w ruch super glut, na okolo silniczka posmarowalem silikonem i WSIO GRA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 A ,może poprostu bezpiecznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SEDZIO Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 niedawno to przerabiałem nie słychać silniczka jeśli calkiem jest zmarznięty,akurat mialem nadkole pęknięte -szuszarka poszła w ruch i problem znikl-(jeśli masz zwykly plyn do spryszkiwaczy a nie zimowy-on nie powinien zamarznąć), ,wyszusz przewody pod maska i same spryskiwacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi