Gość cylo88 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 mam problem z podswietleniem kontrolek od tylnej szyby i przeciwmgielnych taki brak zasilania na kontrolkach a i nie wiem co sie stalo moze ktos pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 pewnie żarówka się przepaliła, w n14 to standard, też nie mam, kiedyś rozbierałem i z tego co pamiętam była tam chyba jakaś nietypowa żarówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 to juz sprawdzilem zarowki sa dobre nie ma zasilania zarowek na kostce do wlacznika choc wlacznikj dzialaja ale maja swoje oddzielne zasilanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 ok, nie doczytałem tego wcześniej. a żarówki w jaki sposób sprawdzałeś? jeszcze jedno, czy zasilanie żarówek sprawdzałeś po włączeniu światła pm i ogrzewania? jeżeli nie to wiadomo że go tam nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 wszystko bylo sprawdzane przy wlaczonych swiatlach i w kostkach sprawdzalem miernikiem i nic a zarowki kazda po koleji wyjalem i sprawdzilem i wiem ze sa dobre na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 może to nie zupełnie związane z tematem ale powiedz mi proszę w jaki sposób sprawdziłeś te żarówki bo mnie to ciekawi. a co do Twojego pytania to bardzo dziwna sprawa, jeżeli faktycznie jest tak jak mówisz. nie sądzę żeby był oddzielny bezpiecznik odpowiadający tylko za podświetlenie tych klawiszy ale z drugiej strony padły akurat dwa naraz. więc tak sobie gdybam że może jednak jakiś bezpiecznik albo coś się rozłączyło za panelem środkowym, jakiś przewód który doprowadza zasilanie do podświetlenia bądź masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 zarowki mialem wymieniac wiec jedna odrazu wyjalem i sprawdzilem poprostu przy akumulatorze a pozostale podobnie tylko ze juz nie odwijalem z tego plastiku w ktorym siedza tylko przytknalem kawalek kabelka i zdaje mi sie ze cos z kabelkami jest nie tak a jesli chodzi o to kiedy padly to nie mam pojecia takiego juz kupilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conan_librarian Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Wetnę się w temat i zapytam - jakie są tam żarówki? U mnie podświetlony jest tylko przycisk awaryjnych a w ogrzewaniu tylnej szyby i przeciwmgielnych świecą tylko diody jak się włączy - nawet nie wiedziałem że tam są jeszcze jakieś żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 w tych wlacznikach nie ma diod tylko sa tam malutkie zarowki ktore maja zalozone kolorowe gumki i powinno sie swiecic podswietlenie odrazu przy wlaczaniu swiatel a przy wlaczeniu przelacznika zapalaja sie wlasnie te male kropki konyrolko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -xXx- Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 sa tam dwie male zaroweczki z "wloskami" (drucikami) owienietymi na specjalnym plastiku ktory znowu jest wlozony w specjana prowadnice, dzieki ktorej jak wciszniesz swieci a jak nie nie swieci wymienilem i przy przelaczniku podgrzewania szyby jak i przy przeciwmgielnych z tym ze w przycisku podgrzewania dzialaja a przy przeciwmgielnych raz dzialaly a raz nie a teraz wogole nie dzialaja.. tzn tylko ta co okresla czy sa wlączone czy nie.. ta od tego "koleczka".. ale nie chce mi sie narazie znowu z tym bawic a oprocz samej wymiany pomalowalem jeszcze niebieskim markerem ten przycisk od strony zarowek (koleczko, ta "grafike").. zeby wygladalo jak niebieskie [ Dodano: Czw 15 Sty, 2009 18:59 ] a co do Twojego problemu cylo88 mozesz sprawdzic to czy ma to jakies powiazanie z bezpiecznikiem gdzies tu na forum jest temat z opisanym calym panelem bezpiecznikow w sunnym wystarczy uzyc szukajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo88 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 przegladalem bezpieczniki i wszystkie sa dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi