Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] brak zasilania kontrolek

Gość cylo88
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie żarówka się przepaliła, w n14 to standard, też nie mam, kiedyś rozbierałem i z tego co pamiętam była tam chyba jakaś nietypowa żarówka.

ok, nie doczytałem tego wcześniej. a żarówki w jaki sposób sprawdzałeś? jeszcze jedno, czy zasilanie żarówek sprawdzałeś po włączeniu światła pm i ogrzewania? jeżeli nie to wiadomo że go tam nie będzie.

może to nie zupełnie związane z tematem ale powiedz mi proszę w jaki sposób sprawdziłeś te żarówki bo mnie to ciekawi. a co do Twojego pytania to bardzo dziwna sprawa, jeżeli faktycznie jest tak jak mówisz. nie sądzę żeby był oddzielny bezpiecznik odpowiadający tylko za podświetlenie tych klawiszy ale z drugiej strony padły akurat dwa naraz. więc tak sobie gdybam że może jednak jakiś bezpiecznik albo coś się rozłączyło za panelem środkowym, jakiś przewód który doprowadza zasilanie do podświetlenia bądź masa.

zarowki mialem wymieniac wiec jedna odrazu wyjalem i sprawdzilem poprostu przy akumulatorze a pozostale podobnie tylko ze juz nie odwijalem z tego plastiku w ktorym siedza tylko przytknalem kawalek kabelka i zdaje mi sie ze cos z kabelkami jest nie tak a jesli chodzi o to kiedy padly to nie mam pojecia takiego juz kupilem

Gość conan_librarian

Wetnę się w temat i zapytam - jakie są tam żarówki? U mnie podświetlony jest tylko przycisk awaryjnych a w ogrzewaniu tylnej szyby i przeciwmgielnych świecą tylko diody jak się włączy - nawet nie wiedziałem że tam są jeszcze jakieś żarówki.

w tych wlacznikach nie ma diod tylko sa tam malutkie zarowki ktore maja zalozone kolorowe gumki i powinno sie swiecic podswietlenie odrazu przy wlaczaniu swiatel a przy wlaczeniu przelacznika zapalaja sie wlasnie te male kropki konyrolko

sa tam dwie male zaroweczki z "wloskami" (drucikami) owienietymi na specjalnym plastiku ktory znowu jest wlozony w specjana prowadnice, dzieki ktorej jak wciszniesz swieci a jak nie nie swieci :D wymienilem i przy przelaczniku podgrzewania szyby jak i przy przeciwmgielnych z tym ze w przycisku podgrzewania dzialaja a przy przeciwmgielnych raz dzialaly a raz nie a teraz wogole nie dzialaja.. tzn tylko ta co okresla czy sa wlączone czy nie.. ta od tego "koleczka".. ale nie chce mi sie narazie znowu z tym bawic :D a oprocz samej wymiany pomalowalem jeszcze niebieskim markerem ten przycisk od strony zarowek (koleczko, ta "grafike").. zeby wygladalo jak niebieskie :D

[ Dodano: Czw 15 Sty, 2009 18:59 ]

a co do Twojego problemu cylo88 mozesz sprawdzic to czy ma to jakies powiazanie z bezpiecznikiem :D gdzies tu na forum jest temat z opisanym calym panelem bezpiecznikow w sunnym :D wystarczy uzyc szukajki :D