Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Chwilowe przeciazenie akumulatora..

nestio_vip

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Forumowicze:) Mam taki maly problem, a w zasadzie pytanie. Gdy odpalam auto na zapalonych swiatlach, daje sie szybko zauwazyc spadek mocy akumulatora i przez chwile swiatla slabna. To raczej chyba normalne. Ale gdy ruszam pod gore to tez mi slabna swiatelka...czy to tez normalne?? Czy to oznaki slabego akumulatora?? A moze jeszcze co innego??

pierwsze to normalne co do drugiej części , już nie. i bardziej bym szukał przyczyn w alternatorze niż w akumulatorze.

pierwsze to normalne co do drugiej części , już nie. i bardziej bym szukał przyczyn w alternatorze niż w akumulatorze.

W sensie ze alternator na wymarciu?? Czy wystarczy pasek naciagnac, wymienic, itp. ??

A czy jak w lecie włączasz klimę, to przypadkiem nie gotuje Ci się bateria?

Nie ma białych śladów na aku albo obok?

A ile obrotów ma silnik ruszając pod górę?

Nie mam pojecia. Ja ruszam cos kolo od 1500 - 2000 obrotow. W takim przedziale, a do ilu spada jak juz ruszam to nie mam pojecia. Bede musial sprawdzic. Chyba ze nie o to pytasz:P

A czy jak w lecie włączasz klimę, to przypadkiem nie gotuje Ci się bateria?

Nie ma białych śladów na aku albo obok?

Auto mam od wrzesnia ale wlaczalem klime nieraz i nie mam zadnych bialych sladow na aku. Przynajmniej nie zauwazylem.

Dokładnie o to pytam. Czy po prostu w momencie ruszania pod górę silnik nie traci obrotów poniżej b.jałowego i wtedy światła przygasną, to jest normalne. Bo inaczej nie widzę zależności miedzy ruszaniem pod górę a po płaskim i przygasaniem świateł.

pozdr,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...