BarracuDa Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Moze sie skusze na to co mowisz. Ktos jeszcze ma jakies doswiadczenie z militec 1k2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Jacko29 Edytowane 8 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ok zamowilem 250ml ... Jak zaleje to podziele sie moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Pamiętaj zlej 180ml oleju i tyle samo 180ml wlej Militec-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Ok Postaram sie. Ok zalalem 180ml jak sugerowales.Najpierw musialem te 180ml spuscic i troche jestem zdziwiony kolorem oleju-szary.. Niedawno (pare tysiecy temu) wymienialem olej.Nie pamietam jaki kolor mial ten stary olej ale nowy byl zlotawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Jaki przebieg po wymianie oleju w skrzyni??? Tak wygląda fabryczny przy przebiegu 7000km!!!! nie 70.000km I jak z Militec-1 pracuje ci teraz skrzynia ??? Edytowane 18 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Przebieg to moze cos ok 5tys a wyglada podobnie jednak ten na zdjeciu jednak bardziej mam kolor szarawy i to mnie niepokoi bo olej przekladniowy chyba zawsze powinien miec kolor ciemno bursztynowy? Militeca wlalem doslownie ok godz temu i za godzine przetestuje Edit:Fotka resztki oleju Edytowane 18 Czerwca 2015 przez BarracuDa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Kolor poprawny a weź pod słońce i zobacz czy nie błyszczą opiłki w oleju!!!!!???? Jak polecisz na trasę to uczucie jakie będzie pierwsze to miękniecie pracy skrzyni i łatwiej biegi wchodzą jak w masło ale to u mnie a u ciebie napiszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Napisze napisze bo zaraz czeka mnie 40km traski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 I jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Albo jest dobrze i jeździ nadal Albo biegów nie może wrzucić aby wrócić i napisać Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Edek01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 A wiec.. Wydaje mi się ,że jest lepiej i biegi wchodzą lepiej ale może być to efekt placebo bo wszystko co robię wydaje mi się ,że jest lepiej Biegi chyba wskakują podobnie jak u kolegi w dieselku...chyba tak mi się wydaje. Najlepszym testerem jest moja żona bo ona mi mówiła o tym,że biegi dziwnie wchodzą. Co sądzicie o tym kolorze oleju w skrzyni? Ogólnie opinie tego cuda są różne , jedni wręcz zalecają do silnika inni nie bo podobno z oleju robi smołę , ciekawy jestem i dlatego za jakiś czas zleję troszkę oleju i cyknę fotkę to ocenimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ja mam wlany do silnika i do skrzyni. Wg mnie jest zauważalna zmiana pracy silnika,chodzi równiej i obroty mam na postoju równe 700(albo inaczej na kresce) a przedtem zdarzało mu się poszarpywać delikatnie.Skrzynia po wlaniu da Ci odpowiedź dopiero po przejechaniu być może ok 100km,ale praca jej jest też znacząco zauważalna. Zastosowałem Militeca bo miałem go i w silniku w Matizie i w skrzyni.Zaraz zapewne odezwią się znawcy teorii spiskowych ,tak jak mówił Edek.Ale żaden z nich nigdy nie stosował Militeca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Co sądzicie o tym kolorze oleju w skrzyni? Ogólnie opinie tego cuda są różne , jedni wręcz zalecają do silnika inni nie bo podobno z oleju robi smołę , ciekawy jestem i dlatego za jakiś czas zleję troszkę oleju i cyknę fotkę to ocenimy. 1) Kolor -jakiej firmy i lepkości wlałeś olej do skrzyni ??? do tej skrzyni zalecają Elf NFJ 75W80 2) Militec-1 nigdy nie zrobi smoły w silniku ani skrzyni !! To nie zagęszczacz oleju jak (Motodoktor) Bzdury o Militec-1 piszą ci co go nie stosowali ,ja go stosuje od lat Zapomniałem w przypadku skrzyni jeśli chcemy wlać Militec-1 to lepiej wymienić olej niż dolewać do przepracowanego!!! W silniku to nie ma znaczenia można wlewać kiedy chcemy Militec-1 bo wymiana oleju jest częściej !!!! Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Edek01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Kupiłem dokładnie taki jak piszesz ale kupiłem go przez internet w de i nie wiem czemu bo mogłem pojechać do aso i mieć pewność , ze to ori produkt wolałem dlatego pytam o kolor oleju, czy ktoś z was miał podobny ? Co so zastosowania do silnika mam mieszane odczucia ale to dlatego bo mało wiem o tym dodatku. Zanim kupiłem QQ tez miałem mieszane uczucia a jednak po 15000 km mogę stwierdzić ze to ekonomiczne autko i co ważne proste w obsłudze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) W Polsce ja chciałem wymienić olej w skrzyni i to w ASO ale nie widzieli potrzeby ,a skrzynia pracowała jak by zaraz miała paść!!!!!!! A jak by widzieli potrzebę to nalewają Nissanowskiego oleju do skrzyń- ciężkie pieniądze razem z robocizną wychodziły !!! Mało tego oni nie zalecali wymiany oleju tylko kontrole stanu ,a kontrole to oni powinni sobie zrobić ale stanu umysłu Ale ja widziałem i czułem potrzebę wymiany oleju wiedź sam sobie zmieniłem olej na taki jaki zaleca Renault i dolałem Militec-1 . Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Już to pisałem .. ASO traktuje jako sklep a nie jako usługi bo oni nie widzą tego co ja widzę Panowie może mi na mózg padło ale odnoszę wrażenie,że szybciej odpala...Jakby rozrusznik kręcił szybciej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 A odpalasz silnik poprawnie z wciśniętym sprzęgłem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Już to pisałem .. ASO traktuje jako sklep a nie jako usługi bo oni nie widzą tego co ja widzę Panowie może mi na mózg padło ale odnoszę wrażenie,że szybciej odpala...Jakby rozrusznik kręcił szybciej.. Bo idzie lżej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) A odpalasz silnik poprawnie z wciśniętym sprzęgłem ??? Oczywiście ... Ale ma to aż taki wpływ ? (chodzi mi o zastosowanie militec1) Powiem szczerze,że jeśli tak to jestem w szoku.. Edytowane 19 Czerwca 2015 przez BarracuDa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 A ma,ma! To jest tak jakbyś dodał do oleju dodatkowego środka poślizgowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Bardzo się ciesze że już masz efekty zastosowania Militec-1 Ale bardziej mnie ciekawi co sobie teraz myślą ci co takie bzdury tu na forum pisali o Militec-1 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Coraz bardziej przekonuję się do tego produktu. Zastanawia mnie tylko to czy to co kupujemy przez portale aukcyjne na ile jest oryginalne bo prawdziwy militec 1 pochodzi z USA a ten co ja mam jest sprzedawany przez polską firmę K2 ale na opakowaniu jest napisane Made in USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 K2 sprowadza bezpośrednio z USA oryginalny i rozlewa do własnych butelek ale Militec-1 zastrzegł że mają być jego znaki towarowe i są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Jak to tak chodzi to moze sobie doleje to do CVT? Można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi