manix Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 P.S. Ja też Cię uwielbiam nie wiem co napisał lub Ty przeczytałeś,wiem jaka jest skrzynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Nie no szukałem przyczyny szybkiego przepalenia pisałeś że masz taką samą skrzynie wiedź tym tropem szedłem A na jakiej podstawie ty dobrałeś sobie olej bo może dobrałeś dobry Nie no Edek coś pomieszałeś , ja nie pisałem nic o tym ,że nasze skrzynie są takie same a gdybym widział twój profil tak jak teraz to widzę to bym nie pytał jaką masz skrzynię , niestety w komórce nie widać jaki masz silnik. Olej dobrałem na podstawie tego co jest w książce obsługowej ale nie ma tam nic za wyjątkiem oznaczenia API GL4 SAE 75W80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Już sam sprawdziłem co napisał i jak zwykle Edziu ,kłania się czytanie ze zrozumieniem napisał ,"w serwisie powiedzieli że pięciobiegowa chodzi gorzej" a to co innego prawda Edwardzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Jeszcze się okaże że u Baracudy nie ma francuskiej skrzyni tylko jest Japońska W NFP i NFJ jest 75W80 to według książki a według zaleceń Renault to ja nie wiem czy typ oleju do P,J,N! Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 na to bym nie liczył ,ja też mam sześciobiegową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Już sam sprawdziłem co napisał i jak zwykle Edziu ,kłania się czytanie ze zrozumieniem napisał ,"w serwisie powiedzieli że pięciobiegowa chodzi gorzej" a to co innego prawda Edwardzie? Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 32010JD200 kliknij w nr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Manix a ty jaki masz typ tej twojej 6tki P,J,N??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Najważniejsze, że po raz kolejny okazuje się, że po wlaniu Militeca do skrzyni, nawet silnik lepiej chodzi . Coraz bardziej się przekonuję do tego specyfiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 moja to 3201000Q4K Najważniejsze, że po raz kolejny okazuje się, że po wlaniu Militeca do skrzyni, nawet silnik lepiej chodzi . Coraz bardziej się przekonuję do tego specyfiku i wycieraczki tyź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Oczywiście ... Ale ma to aż taki wpływ ? (chodzi mi o zastosowanie militec1) Powiem szczerze,że jeśli tak to jestem w szoku.. To jest ciekawe prawda ? Dlatego zapytalem. Ale szczerze powiem ,że faktycznie takie odniosłem wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 taka ciekawostka jeśli chodzi o moją skrzynię http://www.findpart.org/part/vol-3201000q4k/ maże dlatego tak cudnie się sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Panowie skupmy się na oleju czy ktoś z was wie o czym pisał Edek ? Chodzi mi o to czy mam właściwy olej czy muszę go zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Manix według tego szperacza co podałeś skrzynia 5ka z HR16DE też jest w Volvo !? cóż za szeroka kooperacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Wiedząc jak mało z Volvo jest w Volvo w ostatnich 15 latach ,jakoś mnie to nie dziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zadam inne pytanie.. Wedlug katalogow olejowych do mr20de zaleca sie: Liqui Molly olej do mr20de to GL4+ SAE 75W90 ELF to olej GL4+ NFJ 75W80 Castrol Syntrans V FE 75W-80 Bardzo chwale sobie olej silnikowy LM i od lat go stosuje.Jakos ten Elf mnie nie przekonuje czy ktos z was mial w skrzyni manualnej olej inny niz zalecany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Ja wlałem do Note Elfa i nawet bez militeca lepiej chodziła.Później dolałem jeszcze M i było całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jacek jak jest z olejem w skrzyni w Note. Nalewa się do przelania przez "boczny" korek czy wlewa się określoną objętość oleju? Bo różne słyszałem opinie w temacie skrzyń Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Ja wlewałem do przelania,to jest i tak określona ilość w instrukcji,tak więc nie naleje się więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Moja skrzynia oznaczenie ma TL4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Super że mamy kod TL4 a do tej szkrzyni Renault zaleca - Olej do skrzyń biegów ELF TRANSELF NFJ to syntetyczny olej przekładniowy, który został specjalnie opracowany dla rodziny skrzyń biegów Renault typ JXX jak również skrzyń TL4 i NDX stosowanych w modelach: Twingo, Clio, Modus, Megane (oprócz Megane/ Scenic II PK4), Laguna (oprócz 2,2 DT, dci i V6), Espace (oprócz 2,0 i 1,9 DTi) i Kangoo. Olej ten posiada klasę lepkości SAE 75W80 i klasyfikację API GL-4+.!!!!!!! Ja mam skrzynie o kodzie JR5 i Renault też zaleca Elf NFJ !!!!! O dokładnie taką http://allegro.pl/skrzynia-biegow-nissan-qashqai-1-6-b-07-13-idealna-i5400184538.html Edytowane 21 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Edek ja tylko zapytałem ... Jaki symbol jest mojej skrzyni to nadal nie wiem .. Jutro jadę do aso i sie dowiem przy okazji kupna oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi