Gość dominmik Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Witam! czy ktoś jest w stanie powiedzieć czy podpinając nissanka pod komputer można odczytać faktyczny przebieg ( w Zabrzu powiedziano że nie odczytaja), a może ktoś z Zabrza lub mieszkający w pobliżu pomógł by mi kupić (tzn. sprawdzić ) takiego terranka - coś mi tu śmierdzi właśnie niskim przebiegiem :/ http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=529542422 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 jeżeli nie był regularnie serwisowany to nie ma możliwości sprawdzenia czy przebieg jest prawdziwy czy nie. jeżeli był to można sprawdzić w serwisie przy jakim przebiegu, kiedy i co było robione, choć i to nie jest do końca wiarygodnym źródłem informacji gdyż między przeglądami, naprawami można kręcić licznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Na przebieg w ogóle nie patrz, tylko na stan auta, przebieg w 85% sprzedawanych aut w pl jest cofany i motany i to najczęściej nie raz :diabel2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leśnik-szkółkar Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 ja w swoim też miałem wątpliwości 134 tys - terrano 2001 rok (kupiłem IX 2008), z historii serwisowej wynikało że powinien być realny ostatnia wizyta w serwisie (wpis + faktura) w 2007 roku przy przebiegu 126 tys km, sprawdziłem to u dobrego elektronika, powiedział że przebieg jest oryginał, bo licznik można cofnąć tylko przez wylutowanie z licznika kości pamięci i zmiana przebiegu nastepuje na specjalnym stanowisku tzn innej płytce scalonej podłączonej do kompa. u mnie była oryginalnie wlutowana-tzn nikt nie majstrował przy liczniku, możliwa jest tylko wymiana całego licznika (u mnie śrubki i złącza w liczniku nie były wcześniej wyjmowane więć powinien być oryginał). ostatnio padł mi obrotomierz i kupiłem cały licznik z przebiegiem 127 tys (na starym było 136 tys), więc "cofnąłem" licznik o 9 tys km, ale przy terrano nie robi to dużej różnicy. RADA: jeżeli możesz to sprawdź w miarę możliwości obudowę licznika (czy jest zakurzona i ma odcisków palców na kurzu - który powinien byćw kilkuletnim aucie)i czy wkręty nie mają sladów odkręcania, jak kurz jest wytarty, albo są ślady palców, czy wkręty były kręcone to masz podstawę do targowania się o opuszczenie ceny. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominmik Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 dzięki za rady co do przebiegu , jeszcze jedna wątpliwość , mianowicie autko stoi praktycznie nie ruszane od początku grudnia (zasypane śniegiem, brak przeglądu), zapaliło na dotyk (jest nowy aku)ale martwi mnie trochę lekko na niebiesko zabarwiony dymek z wydechu , gdzieś wyczytałem ,że to można skojarzyć z tym że będzie brał w nadmiarze olej ?????dzięki za pomoc !!!nie ma nikogo z okolic Zabrze???!!! :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leśnik-szkółkar Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 witam, oglądałem na stronie tego terrano, jak na 3-drzwiówke, to przebieg jest realny, poza tym w opisie jest że posiada książkę sewisową, zobacz ile przecietnie przejeżdżał poprzedni właściel rocznie (od przeglądu do przeglądu u mnie robił po około 18 tys na rok auto miało 7 lat to dało 126 tys a faktycznie po sprowadzeniu do Polski i miał 134 tys), pomnóż to przez liczbę lat ile ma auto i mniej więcej wyjdzie Ci przebieg. sprawdź skrzynię biegów czy za bardzo nie szumi na wolnych obrotach, a jak coś stuka na wolnych obrotach to na 99% sprzęgło. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomekb Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 sądząc po rejestracji to ta "znajoma" ma to auto najwyżej miesiąc, zapewne książka serwisowa zagineła w tajemniczych okolicznościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominmik Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 auto jest w kraju od IX.2007r. ,zadnych papierów z ASO nie ma to fakt ,nie wiem po co ludzie piszą że serwisowany w ASO skoro nie ma żadnych papierów na to , ale to już chyba każdy pisze z rozpędu,zresztą tak samo jak prawie każdy pisze ze bezwypadkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 bo jeżeli faktycznie był to nie potrzebujesz na to papierów gdyż wszystko jest u nich w bazie danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.