adiunkt Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Czy inni użytkownicy tiidy też mają taki problem z zamykaniem bagażnika czy tylko nasze autka są jakieś felerne. Bardzo proszę o opinie na ten temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 U mnie bagażnik zamyka się dobrze. Wystarczy pociągnąc za tę wnęke od spodu klapy. Odglos jest nawet przyjemny ;-) Z miłych odgłosów to również domykana szyba robi na koniec takie miłe "klik" - podoba mi się to. Za to nie podoba mi się obsługa hamulca ręcznego. Mam podłokietnik między kierowca i pasażerem - jest bardzo wygodny. Ale jak zaciągam hamulec to naprawdę przeszkadza i zahacza sie o niego. A ja mam zwyczaj dosc energicznego zaciagania hamulca ;-) pozdrawiam [ Dodano: Sro 11 Lut, 2009 10:16 ] Widzę że z podłokietnikiem i ręcznym hamulcem tylko ja się zmagam. W Qashqai-u jest tak że można ten podłokietnik superancko przesuwać w poziomie przód-tył. W moim autku tak się nie da. Więc sprawdzam teraz opcje: podłokietnik podniesiony w mieście i opuszczony poza miastem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość subu Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Ja mam pytanie o tą Tiide w wersji sedan. Ponieważ do tej pory zawsze jeździłem hatchback'iem z wycieraczka mam pewne obawy związane właśnie z brakiem tej wycieraczki? Czy w czasie deszczu coś w ogóle widać przez tylną szybę? I jak to wygląda zimą? Sedan w czasie jazdy ma tylną szybę czystą jak kryształ. Zawirowania powietrza nie brudzą szyby tylko bagażnik. W czasie deszczu powietrze opływające pojazd nie pozwala na skraplanie , szyba czysta. Co innego gdy samochód stoi. [ Dodano: Pią 13 Lut, 2009 18:34 ] Do tej pory nie podoba mi się lewarek skrzyni biegów, przyzwyczaiłem się ale to nie jest to. Mam na myśli jego głośną pracę przy szybkiej zmianie biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Do tej pory nie podoba mi się lewarek skrzyni biegów, przyzwyczaiłem się ale to nie jest to. Mam na myśli jego głośną pracę przy szybkiej zmianie biegów. głośna praca lewarka??dla mnie to coś nowego zarówno skrzynia jak i dzwignia pracuje bezszelestnie i bez najmniejszych haczeń.a przyznam że tego się trochę balem bo 6-biegowa to dla mnie nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Subu ,tak samo pracuje lewarek w Note<te typy chyba tak mają> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość subu Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Do tej pory nie podoba mi się lewarek skrzyni biegów, przyzwyczaiłem się ale to nie jest to. Mam na myśli jego głośną pracę przy szybkiej zmianie biegów. głośna praca lewarka??dla mnie to coś nowego zarówno skrzynia jak i dzwignia pracuje bezszelestnie i bez najmniejszych haczeń.a przyznam że tego się trochę balem bo 6-biegowa to dla mnie nowość. Mam 5- biegową skrzynię biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 i 5 biegowa też chodzi głośno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość subu Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Tak 5-biegowa chodzi głośno przy szybkiej zmianie biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Witajcie, Mimo letnich opon wybrałem się Tiida na sanki. I okazuje się że te same sanki które po prostu wrzucałem do Almery (HB) nie mieszcza sie do Tiidy. Tzn zmieszczą się do środka ale najpierw trzeba zdemontować półkę bo podniesienie nie wystarcza i nie przechodzą przez otwór.... Zastanawiam się ciągle jaki jest praktyczny zysk z przesuwanej kanapy. Jedyne co mi przychodzi na myśl to że jak się jedzie w 4 osoby i w bagażniku są dwie torby + tornister to może być więcej miejsca w środku. Na wakacje bagażnik trzeba powiększyć maksymalnie więc w środku zrobi się odczuwalnie ciaśniej... Do podłokietnika się już przyzwyczaiłem - na mieście jest podniesiony ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 a jaką pojemność bagażnika miała Almera HB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 a jaką pojemność bagażnika miała Almera HB? W książeczce piszą że 355 dm3. Tiida ma przedział 300-425, ale to nie jest kwestia pojemności. Nawet w wersji minimalnej sanki mieszczą się w środku. Problem jest przy samym wkładaniu. Otwór bagażnika jest bardziej zaokrąglony i stąd chyba problem. Czy inni użytkownicy tiidy też mają taki problem z zamykaniem bagażnika czy tylko nasze autka są jakieś felerne. Mam problem z klapa, kiedy samochod stoi nierówno, np. jednym kolem na krawężniku. Trzeba solidnie trzasnac zeby sie zamknelo. Jak stoi rowno jest ok. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi