Gość Bocian Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witajcie, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem uroczej forgonetki Nissan Primastar 1,9 2004. Niestety auto pochodzi od Holendra a ja ani w ząb w tym języku. Mam wielką prośbę: może ktoś z was ma instrukcję po polsku, chodzi mi przede wszystkim o okresy międzyprzeglądowe, kiedy olej w skrzyni, rozrząd itp. z góry dziękuję za pomoc. [ Dodano: Pią 16 Sty, 2009 20:32 ] Nikt nie wie? [ Dodano: Pią 16 Sty, 2009 20:33 ] Nikt nie wie? :zly: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witajcie, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem uroczej forgonetki Nissan Primastar 1,9 2004. Niestety auto pochodzi od Holendra a ja ani w ząb w tym języku. Mam wielką prośbę: może ktoś z was ma instrukcję po polsku, chodzi mi przede wszystkim o okresy międzyprzeglądowe, kiedy olej w skrzyni, rozrząd itp. z góry dziękuję za pomoc. [ Dodano: Pią 16 Sty, 2009 20:32 ] Nikt nie wie? [ Dodano: Pią 16 Sty, 2009 20:33 ] Nikt nie wie? :zly: http://www.nissan-odyssey.pl/main.php?idp=8 http://www.nissan-odyssey.pl/files/wykaz_c...serwisowych.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kornel Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Też mam takie autko a z powyzszych linków prawie nic nie wynika. Może ktoś z kolegów dysponuje "papierową" lub elektroniczną instrukcją obsłui Nissana Primastara. Proszę o info pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Przeglądy co 30000 km i co przegląd wymiana oleju w silniku, filtra powietrza i paliwa. Pasek rozrządu 120000km razem z pompą wody lub 5 lat (co wcześniej) Pasek klinowy 120000km lub 5 lat Olej w skrzyni 90000km (nieznalazłem dokładnie dla tego modelu ale w primerach 1.9 podobne silniki i przy takim przebiegu właśnie wymiana oleju w skrzyni) do skrzyni wchodzi niecałe 3 litry - a w primastarze nie wymienia się oleju w skrzyni (brak podanego przebiegu do wymiany, o wymianie decyduje osoba sprawdzająca olej) Płyn chłodzący co 120000 km lub 4 lat ( co wczesniej) ale warto sprawdzić przed zimą temperature zamarzania (w niektóych krajach lali płyny do -15*C) Płyn hamulcowy 120000 lub 4 lata Wymiana bateri pilota do centralnego co 2 lata Filtr klimatyzacji jeżeli jest (bo nie wewszystkich) co 30000 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.