Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dane eksploatacyjne...

Gość Bocian

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem uroczej forgonetki Nissan Primastar 1,9 2004. Niestety auto pochodzi od Holendra a ja ani w ząb w tym języku. Mam wielką prośbę: może ktoś z was ma instrukcję po polsku, chodzi mi przede wszystkim o okresy międzyprzeglądowe, kiedy olej w skrzyni, rozrząd itp. z góry dziękuję za pomoc.

[ Dodano: Pią 16 Sty, 2009 20:32 ]

Nikt nie wie? :(

[ Dodano: Pią 16 Sty, 2009 20:33 ]

Nikt nie wie? :zly:

Witajcie, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem uroczej forgonetki Nissan Primastar 1,9 2004. Niestety auto pochodzi od Holendra a ja ani w ząb w tym języku. Mam wielką prośbę: może ktoś z was ma instrukcję po polsku, chodzi mi przede wszystkim o okresy międzyprzeglądowe, kiedy olej w skrzyni, rozrząd itp. z góry dziękuję za pomoc.

[ Dodano: Pią 16 Sty, 2009 20:32 ]

Nikt nie wie? :(

[ Dodano: Pią 16 Sty, 2009 20:33 ]

Nikt nie wie? :zly:

http://www.nissan-odyssey.pl/main.php?idp=8

http://www.nissan-odyssey.pl/files/wykaz_c...serwisowych.pdf

• 4 miesiące temu...

Też mam takie autko a z powyzszych linków prawie nic nie wynika.

Może ktoś z kolegów dysponuje "papierową" lub elektroniczną instrukcją obsłui Nissana Primastara. Proszę o info

pozdrówka

Przeglądy co 30000 km i co przegląd wymiana oleju w silniku, filtra powietrza i paliwa.

Pasek rozrządu 120000km razem z pompą wody lub 5 lat (co wcześniej)

Pasek klinowy 120000km lub 5 lat

Olej w skrzyni 90000km (nieznalazłem dokładnie dla tego modelu ale w primerach 1.9 podobne silniki i przy takim przebiegu właśnie wymiana oleju w skrzyni) do skrzyni wchodzi niecałe 3 litry - a w primastarze nie wymienia się oleju w skrzyni (brak podanego przebiegu do wymiany, o wymianie decyduje osoba sprawdzająca olej)

Płyn chłodzący co 120000 km lub 4 lat ( co wczesniej) ale warto sprawdzić przed zimą temperature zamarzania (w niektóych krajach lali płyny do -15*C)

Płyn hamulcowy 120000 lub 4 lata

Wymiana bateri pilota do centralnego co 2 lata

Filtr klimatyzacji jeżeli jest (bo nie wewszystkich) co 30000 km

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...