Gość Hawran Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 potrzebuje pomocy !!!! w moim autku bardzo późno wyłącza sie ssanie, nawet gdy silnik się nagrzeje obroty są nadal wysokie. Czy jest jakiś sposób żeby wylączac ssanie jak sterowane jest ssanie? nadmienie iż mam N13 z e smienionym silnikiem na 1,6 +gaz. >>>>POMÓŻCIE<<<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2005 jest regulacja ssania kiedy i na jak dlugo sie ma zlaczyc- popuszcza sie 2 sróbki z modulu ssania na gazniku i przekreca i kilka mm w lewo lub prawo w zaleznosci co sie chce osiągnąć 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skrzynka_as Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 hmm a jak ja mam monowtrysk to gdzie sie to reguluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drzazgas Opublikowano 13 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam Ja mam chyba też problem z ssaniem w moim autku tak podejrzewam. Problem jest taki, że jak odpalę silnik rano to pracuję wolno i tak trochę na jakiś czas kulejąc a po 4 no 5 min. wchodzi na wyższe obroty i pracuje równiutko nie wiem czy to dobrze czy źle nigdy nie miałem auta z automatycznym ssaniem ale na moją głowę powinno być odwrotnie obroty powinny spaść a tak się nie dzieję. Czy to ssanie czy coś innego? Co o tym sądzicie? Może ktoś miał z was taki problem dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Syrop Opublikowano 14 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Hmm u mnie tak samo z tym ssaniem, przez co strasznie dużo mi pali !!! Czasami zdarzy się że jakoś łądnie się ssanie zgasi, a czasami wyje i wyje, końca nie widać, końca nie widać, nie widać ... I co tu począć ? Jak to wyregulować/naprawić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość polszad Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 nie bede sie rozpisywal mam to samo ale przyzwyczailem sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość polszad Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 slyszalem ze da sie to jakos wyregulowac jak sie dowiem to wtedy dam znac ale nie obiecuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość polszad Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 na gazniku tak ale przy wtrysku jest jakis sposob!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 @drzazgas - typowe niedomaganie ssania, niedomyka się do końca po wciśnięciu pedału gazu, rozgrzeje się to wszystko jest oka. @syrop - jeśli czasem się nie wyłącza to sprawdź połączenia elektryczne podgrzewania sprężyny odpowiedzialnej za otwieranie ssania lub może przyciera się gdzieś wałek lu przepustnica ssania. @Bombel - zaskakuje dopiero jak dodasz gazu a jeśli spada z obrotów dopiero jak dodasz gazu, to znaczy, że blokuje ci się przepustnica ssania... @polszad - zasadniczo ssania automatycznego się nie reguluje ale... można to zrobić na dwa sposoby: Luzując troszkę obudowę urządzenia rozruchowego i kręcąc jak aparatem zapłonowym (na obudowie i mocowaniu są kreski więc można się nimi posłużyć) Bardziej drastycznei to można poluzować śrubki mocujące samą przepustnicę ssania do wałka i delikatnie ją obracać... (tej metody osobiście nie polecam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 kurde a u mnie te srubki od urzadzenia rozruchowego sa zanitowane :/ mam takie objawy ze dopoki silnik sie nie rozgrzeje auto gasnie zaraz po odpaleniu i nie ma mocy gdy startuje z 1 ... na wyzszych obrotach ma powera... ale musze oddac duzo gazu zeby wystartowac inaczej sie dlawi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 SSanie ma to do siebie, że gdy się załączy a ty dodasz gazu to przepustnica od ssania się uchyla aby nie zalać silnika... może u ciebie nie otwiera się tak jak powinna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varial Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ja tez mam problemy z ssaniem, jak ktos bedzie wiedzial jak to sie reguluje w silniku na monowtrysku to bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Virgo_ Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 @Bombel - zaskakuje dopiero jak dodasz gazu a jeśli spada z obrotów dopiero jak dodasz gazu, to znaczy, że blokuje ci się przepustnica ssania.... u mnie jest ot samo, co mozna z tym zrobic aby ssanie w miare plynnie sie wylaczalo a nie po dadaniu gazu? poza tym ostatnio po kilkudziesieciu kilometrach po miescie, przy nagrzanym silniku do polowy wlaczylo mi sie ssanie i nie chcialo sie wylaczyc po jakims czasie samo odpuscilo. co to moze byc? mam nadzieje ze nie zablokuje mi sie na stale kiedys :/ zbankrutuje wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Virgo_ Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 termostat juz wymienilem jakis czas temu... nagrzewa sie ladnie i trzyma temperature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi