Gość polo-auto-czesc Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam mam micre k11 2001 rok po 2 lifcie ma uszkodzona tylna belke....ta belka jest z abs i ma beby a nie tarcze!!!!!teraz moje pytanie czy belka z micry takiej np 1999r.ktora ma belka z abs ale ma tarcze a nie bebny czy to wszystko mi podejdzie?reasumujac czy belka z tarczami podejdzie mi do micry ktora nie miala tarczy a miala beby z abs??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 niestety micry po lifcie z ABSem miały bębny z tyłu i jest inna belka (od 1998 -->) która Ci nie podejdzie, więc nie natnij się na belkę micry z ABSem z lat 1993-1998 które miały z tyłu tarcze, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 montowalem belke z tarczami (z abs) w swojej mialem bębny ogolnie wszystko wyglada prosto i latwo. ja wymienilem od razu piasty na belce, oczywiscie przeczyszczone zaciski, nowe tarcze klocki, i teraz tak, bedziesz musial zmienic przewody miedziane (z odpowiednimi koncowkami), przewody gumowe, w moim aucie wymienic tez trzeba bylo linki od recznego, czyli tu 100zl, tam 50zl i koszta rosna. ogolnie problem byj jeszcze jeden, przy odkrecaniu belki problem byl ze zdjeciem drazka panharda z krućca belki. zamowilem drugi caly drazek, ale okazalo sie ze tulejka byla inna, u mnie potrzebna byla tulejka zewnetrzne 31mm wewnetrzne 17mm. przed zdejmowaniem belki podjedz i niech sprawdza pozadnie czy da sie to zdjac na spokojnie, zanim zdemontujesz jak beda wiedzieli ze bedzie problem niech szukaja tulejki, przez taka glupote wymiana belki z polowy dnia przedluzyla sie prawie na 5 dni. masz jeszcze jakies pytania, pisz smialo. mam nadzieje ze pomoglem, ogolnie mialem przed liftem auto i belke tez przed liftowa, roznica moze byc w w drazku panharda, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Sorki, że trochę odświeżę temat, ale właśnie rozważam taka operację i proszę o potwierdzenie czy to: jest inna belka (od 1998 -->) która Ci nie podejdzie, więc nie natnij się na belkę micry z ABSem z lat 1993-1998 które miały z tyłu tarcze ..jest w 100% sprawdzona informacja? Na czym polega różnica?? Nie wydaje mi się, żeby panhard był inny, właśnie jutro mam dostać regulowany drążek Whiteline a na ich stronie nie ma słowa o dwóch wersjach (nie sądzę, żeby taka firma robiła klientów w ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 jest w 100% sprawdzona informacja? jeśli chodzi o belki z absem to na 100% są inne dla modeli 1993-1998 a 1998-2002 A eX mógł mieć jakiegoś pecha, źle trafił a drążek jest taki sam, napisał przecież że różnica "może" być Albo pewnie te drążki są do micry od 1998 -->, a dla 1993-1998 podaje się w katalogach to samo co jest dla tych nowszych, a tu jednak jest inaczej i dostał zły drążek bo dla micry po lifcie A skoro masz 1.4 więc micra po lifcie czyli raczej nie masz powodów do zmartwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 ok, uściślijmy: K11 93-98 bez ABS - belka typ 1 (bębny) K11 93-98 z ABS - belka typ 2 (tarcze) K11 98-02 bez ABS - belka typ 3????? (bębny) K11 98-02 z ABS - belka typ 4????? (bębny) Jeżeli sie orientujesz jakie są różnice będę wdzęczny za wyjaśnienie. Ja mam takiego speca od rajdówek w Anglii, wczoraj do niego napisałem pytanie i otrzymałem info, że każdą belkę bębnową można przerobić na tarczową dospawując mocowania tarczy (które w przypadku belki bębnowej są inne albo ich nie ma) - może łatwiej zastosować taki patent niż szukać i przekłądać całą belkę? Zaciski da sie dostać, klocki i tarcze to wiadomo nowe, także też do dostania bez problemu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 K11 93-98 bez ABS - belka typ 1 (bębny)K11 93-98 z ABS - belka typ 2 (tarcze) belka, mocowania, drążek, wszystko w zawieszeniu tylnym jest takie same, jedyna różnica to piasta oraz tarcze, zaciski, przewody, czujniki których wiadomo nie ma w hamulcach bębnowych czyli belka nr 1 dla micr 1993-1998, przy ABS różnica zaczyna się od piast, to na 100% K11 98-02 bez ABS - belka typ 3????? (bębny)K11 98-02 z ABS - belka typ 4????? (bębny) nie pamiętam dobrze jak to wyglądało, nie chce Cię wprowadzać w błąd, powinno być tak jak wyżej czyli belka, drążek itd itp ok a zaczynając od piasty wszystko inne czyli belka nr 2 dla micr po lifcie, z ABS różnica od piast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 ok, dzięki. Czyli zakłądam, że przyspawanie mocowań zacisków i ewentualna wymiana piast powinno załatwić sprawę. przewody i tak będę prowadził nowe elastyczne od pompy, więc końcówki moga zarobic dowolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Ja bym nic nie cudowal ze spawaniem. Sam mialem taki problem z micrusem z 98r. Mialem uszkodzona belke z bebnami i ABS. Po dlugich poszukiwaniach i szokiem cenowym po telefonie do ASO, zdecydowalem sie na zakup belki z tarczami. Pasowalo plug& play z wyjatkiem elastycznych przewodow hamulcowych - ja zamawialem w ASO, bo zamiennikow nie bylo. Okazalo sie, ze sa takie same jak przednie, ale juz po fakcie. Jak dla mnie same pozytywy :-) no moze poza slabiej lapiacym recznym - ale taka juz uroda tarcz z tylu. Wiec no worry, jak znajdziesz w dobrej cenie belke z tarczami, kupuj i montuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 No wiesz, ja baaaaardzo chętnie bym zrobił tak jak piszesz, tylko mniej więcej od lutego regularnie przeglądam Allegro i póki co nie udało się. Za grosze kupiłem zaciski/linkę/tarcze/klocki, więc urządzałaby mnie goła belka. Może jakieś ogłoszenie dam na NKP.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 No wiesz, ja baaaaardzo chętnie bym zrobił tak jak piszesz, tylko mniej więcej od lutego regularnie przeglądam Allegro i póki co nie udało się. Za grosze kupiłem zaciski/linkę/tarcze/klocki, więc urządzałaby mnie goła belka. Może jakieś ogłoszenie dam na NKP.. Ta mi wyglada na wlasciwa ;-) ma oslonki na tarcze i mocowania do stabilizatora. http://www.allegro.pl/item581388267_os_bel...ra_k11_1_0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 no co Ty - to bębnowa, mam taką samą...dla pewności zapytam, ale raczej znam odpowiedź.. [ Dodano: Sro 25 Mar, 2009 21:51 ] kurcze wiesz co - popatrzyłem trochę i możesz mieć rację...zadzwonię jeszcze do człowieka, ale chyba ją wezmę..dzięki za pomoc, a oglądałem ta aukcję tyle razy...ślepota.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 no co Ty - to bębnowa, mam taką samą...dla pewności zapytam, ale raczej znam odpowiedź.. [ Dodano: Sro 25 Mar, 2009 21:51 ] kurcze wiesz co - popatrzyłem trochę i możesz mieć rację...zadzwonię jeszcze do człowieka, ale chyba ją wezmę..dzięki za pomoc, a oglądałem ta aukcję tyle razy...ślepota.. Na pierwszy rzut oka wygladala mi na tarczowa ;-) bo bebnowe sa albo z bebnami albo gole, nigdy nie zostaje takie cos ja na tej, bo na moje oko to wlasnie oslonka tarczy ;-) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 dobra wziąłem ją a d*pa - aukcja wystawiona a belki nie ma a taki byłem szczęśliwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi