jarry Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam. Gdzie szukać przyczyny tego, że auto: - nie odpala – kiedy stoi tyłem pochylone w dół (nawet nieduży spadek np. krawężnik) - odpala bezproblemowo – kiedy stoi pochylone przodem w dół lub stoi na równym. Objaw jest taki jakby paliwo „uciekało” z układu z powrotem do zbiornika. Pompowanie „ręczną pompką” nie zawsze pomaga. Czy to wina pompy paliwa, jakiegoś zaworu zwrotnego, może filtra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość virven Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Cześć Sluchaj z opisu widze ze masz 3.0 i ale pytanie sie nasuwa takie czy to się dzieje tylko na zimnym silniku czy na cieplym także, masz może LPG jeżeli tak to jakie no i najważniejsze masz może jakiś immobiliser i czy jak przekręcasz stacyjke czy kręci rozrusznikiem bo wiesz może masz immobiliser który odcina pompe i w przechyle do tyłu cos sie krzaczy wg mnie a specem nie jestem możesz ozbaczyć czy w przechyle jak kręcisz czy dostajesz zasilanie na pompe terrano nie mam ale ja bym to sprawdzil i czy wtedy pompa daje paliwo. Może to ci jakoś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 3.0 Di to diesel, wiec LPG odpada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość virven Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 jakims cudem mi to D :zdziw: uciekło ale nadal pozostaje kwestia immobilizera ... no kwestia pompy bo raczej filtry to nie są jak na moje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.