frezeer Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Kupilem dzis nowy wzmacniacz bo brakowalo mi basu w zestawie hertza na przodzie mojej n16. Ku mojemu zdziwieniu zadnej porpawy! Drzwi mam niewygluszone ,dodatkowo napedzam tylne glosniki w tych plastikach przy polce ale basu zero. Albo za bardzo przyzwyczailem sie do mocnego basu z tuby albo mam kijowe radio albo ten samochod przenosi bass na drzwi:D Co powinienem zrobic wygluszyc czy szukac lepszego radia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domino987 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Napisz jakie masz radio, jaki wzmacniacz jakie głosniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 przod hertz dsk 165 z tylu trojdrozne blaupunkty. Wzmacniacz blaupunkt gta 460 60W rms na kanal. Radio Blaupunkt canberra do tego jest tuba ale ona gra jak nalezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Drzwi mam niewygluszone ,dodatkowo napedzam tylne glosniki w tych plastikach przy polce ale basu zero. Tu jest zawarte wytłumaczenie "DLACZEGO?" to po pierwsze. Po drugie te 16tki to nie są subwoofery i Bassu niestety z nich nie usłyszysz - bo poprostu ich budowa i przeznaczenie - to nie sub. Po wytłumieniu usłyszysz zauważalną poprawę dynamiki, jednak bedziesz zmuszony wyłączyć lub sporo ściszyć głośniki na tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 gdzies czytalem ze dobre glosniki niskotonowe moga zastapic tube ,moze za bardzo w to wierzylem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 gdzies czytalem ze dobre glosniki niskotonowe moga zastapic tube ,moze za bardzo w to wierzylem Zależy co rozumiesz pod terminem "tuba" i głośniki "niskotonowe". Te hertz'e to głośniki nisko-średnio tonowe (midbass'y kickbass'y). Wiec nie przetwarzają pasma sub niskiego. Nie pozwala im na to ich budowa i charakter przetwarzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaliBroda Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Racja dobre 16,5 cm mogą dać namiastkę basu. Jak słusznie zauważyłeś muszą być DOBRE , a dsk to klasa budżetowa , nie należy wymagać od nich zbyt wiele. Wzmacniacz blaupunkta też nie jest najwyższych lotów. Jeśli chodzi o tłumienie drzwi, to bez tego ani rusz! Jeszcze kwestia jak masz filrty ustawione na wzmacniaczu... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Te filtry w nowszych wzmacniaczach to jakas lipa. W starym gta 450 mialem pokretla od basu ,oraz od filtrow low i high. W tym wzmaku jest tylko regulacja low oraz ustawienia basu w 3 ustawieniach czyli 0db 6db lub 12db. Jednak wolalem plynne ustawianie pokretlami. Ustawilem to tak zeby nie pierdzialo przy najwiekszej skali glosnosci. Swoja droga zastanawiam sie po co producent radia dal skale do 62 jak maksymalnie moge ustawic 35 bo potem to juz same znieksztalcenia :zly: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.