Gość Konstruktor Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam, Od czasu do czasu jak wjężdząm na policjanta to w prawym przednim kole słysze taki huk stuk nie wiem coś odbija tam że można się przestraszyć Co to może być?? Na nierównościach żadnych stuków huków nie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Może masz za niskie zawieszenie . joke.. moze amortyzator juz jak mocna hopka to stuka.. Moga dobrze trzymac, ale zaczynac stukac.. Ja bym na twoim miejscu wzial kolege zeby posluchal na zewnatrz auta.. jak bedziesz przejezdzal.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomcub Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Mam ten sam problem, cos słychac amortyzatory przejezdzajac przez policjanta. Nie wiem czy to moze byc spowodowane tym że zaliczyłem kołem dołek czy tym ze auto jest niższe po zmianie kół z 16 cali na 15 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Podstawową sprawą jest że muszą być sprawne amory, nie mówimy że są dobre, tylko że muszą być sprawne, tutaj nikogo nie da się oszukać.Druga sprawa to odgłosy mogą dochodzić ze sworznia wahacza lub końcówki drążka.Tuleje i łącznik drążka stabilizatora żadko umierają.Ja obstawiam że stuka ci sworzeń wahacza, a umarł na wskutek słabego amortyzatora.Sam jeżdzę na R16/205/45, kilka dni temu wymieniłem amorki, a dziś już wymieniłem sworzeń wahacza.Po wymianie amortyzatorów podniósł się komfort jazdy i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 W N16 padają tylko wahacza. Koszt nie duży bo w przedziale 150-200zł w zależności od producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 No ja neidawno wymieniałem wahacze bo miałęm popękane tuleje. A co dzisiaj zauwazyłem że auto nie równomiernie się podbija chodzi o to że prawa strona bardziej się "ugniata" niż lewa...zjeżdżając z policjanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Konstruktor, no ja ostatnio tez mam takie wrazenie, jakby prawa strona bardziej siadala, chociaz do konca nie wiem, moze mi sie tylko wydaje, zadnych stukow nie zauwazylem, ale bedzie chyba trzeba pojechac sprawdzic czy nic na rzeczy nie lezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 No ja neidawno wymieniałem wahacze bo miałęm popękane tuleje. Skoro miałeś popękane tuleje, to po co wymieniałeś wahacze? Same tuje zarówno górne i dolne są wymienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Błąd: http://www.allegro.pl/item517684923_nissan...rzod_prawy.html Wymieniłęm ten kawałek co jest na dole tego wahacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinekk Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 U mnie przy przejeżdżaniu przez śpiącego policjanta coś zgrzytało w zawieszeniu. Okazało się że końcówki stabilizatorów były do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tay Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 powiem szczerze nie lubie p[anikować sprawdź czy śruby sie nie poluzowały od kolumn mcpersona tylko chodzi mi o te pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi