Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Stuk huk

Gość Konstruktor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Konstruktor

Witam,

Od czasu do czasu jak wjężdząm na policjanta to w prawym przednim kole słysze taki huk stuk nie wiem coś odbija tam że można się przestraszyć :) Co to może być?? Na nierównościach żadnych stuków huków nie słychać :)

Może masz za niskie zawieszenie :D . joke.. moze amortyzator juz jak mocna hopka to stuka.. Moga dobrze trzymac, ale zaczynac stukac.. Ja bym na twoim miejscu wzial kolege zeby posluchal na zewnatrz auta.. jak bedziesz przejezdzal..

Mam ten sam problem, cos słychac amortyzatory przejezdzajac przez policjanta. Nie wiem czy to moze byc spowodowane tym że zaliczyłem kołem dołek czy tym ze auto jest niższe po zmianie kół z 16 cali na 15 cali.

Podstawową sprawą jest że muszą być sprawne amory, nie mówimy że są dobre, tylko że muszą być sprawne, tutaj nikogo nie da się oszukać.Druga sprawa to odgłosy mogą dochodzić ze sworznia wahacza lub końcówki drążka.Tuleje i łącznik drążka stabilizatora żadko umierają.Ja obstawiam że stuka ci sworzeń wahacza, a umarł na wskutek słabego amortyzatora.Sam jeżdzę na R16/205/45, kilka dni temu wymieniłem amorki, a dziś już wymieniłem sworzeń wahacza.Po wymianie amortyzatorów podniósł się komfort jazdy i to bardzo.

Gość Konstruktor

No ja neidawno wymieniałem wahacze bo miałęm popękane tuleje.

A co dzisiaj zauwazyłem że auto nie równomiernie się podbija chodzi o to że prawa strona bardziej się "ugniata" niż lewa...zjeżdżając z policjanta

Konstruktor, no ja ostatnio tez mam takie wrazenie, jakby prawa strona bardziej siadala, chociaz do konca nie wiem, moze mi sie tylko wydaje, zadnych stukow nie zauwazylem, ale bedzie chyba trzeba pojechac sprawdzic czy nic na rzeczy nie lezy.

No ja neidawno wymieniałem wahacze bo miałęm popękane tuleje.

Skoro miałeś popękane tuleje, to po co wymieniałeś wahacze? Same tuje zarówno górne i dolne są wymienne