Gość Tomo1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witajcie. Czy ktoś miał problem taki jak ja w Qashqai'u i co z tym zrobiliście? Otóż podczas rusznia po kilku sekundach i raczej już na 2-gim biegu słychać stukanie gdzieś z tyłu /chyba/ po prawej stronie, trwa to kilka sek. i zanika gdy jadę szybciej. Gdy zatrzymam auto na chwilę i ponownie ruszę-nie słychać tego.Ale,gdy "ostygnie",odpalę i ruszę-słychać stuki ponownie. Byłem na "ścieżce" w ASO- wszystko ok... :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 w ASO zawsze jest wszystko OK ..Ja czegoś takiego nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witajcie. Czy ktoś miał problem taki jak ja w Qashqai'u i co z tym zrobiliście?Otóż podczas rusznia po kilku sekundach i raczej już na 2-gim biegu słychać stukanie gdzieś z tyłu /chyba/ po prawej stronie, trwa to kilka sek. i zanika gdy jadę szybciej. Gdy zatrzymam auto na chwilę i ponownie ruszę-nie słychać tego.Ale,gdy "ostygnie",odpalę i ruszę-słychać stuki ponownie. Byłem na "ścieżce" w ASO- wszystko ok... :?: poszukaj obok w tematach: chyba z dwie osoby pisały o stukach z tyłu po prawej stronie ale z tego co pamiętam nikt nic mądrego nie wymyślił co to może być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ja mam takie stuki jak ruszam ale to są uzbrajające sie poduszki powyżej 20 na godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 poduszki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomo1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 A czy nie myślicie,że może to skrzynia nawala/mam na myśli owy 2-bieg/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 A czy nie myślicie,że może to skrzynia nawala/mam na myśli owy 2-bieg/? pisałeś ze stuki z tyłu, wiec raczej nie skrzynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artoooro Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Mnie również zawieszenie nawala z tyłu Wyglada, że czeka mnie wycieczka do ASO - stuka niezależnie od biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 to każdemu tak stuka poczytaj forum o QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Mnie również zawieszenie nawala z tyłu Wyglada, że czeka mnie wycieczka do ASO - stuka niezależnie od biegu a co konkretnie ci nawala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasa Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 To jest największa wada tego modelu http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=49945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QBART Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 W moim QQ też coś stuka. Dzieje się tak, gdy samochodem ruszam np. rano, przyspieszam na pierwszym biegu, wtedy słychac stukanie przez ok. 2sec. i później jest już ok. Sytuacja powtarza się po każdorazowym postoju auta (tzn. wyłaczeniu i właczeniu silnika). Przy okazji przeglądu na 1500km, zgłosiłem to w ASO. Stwierdzili że te dzwięki wydaje pompa ABS i spotkali się z tym po raz pierwszy. Zapewnili mnie że usterka ta nie stwarza żadnego zagożenia bo sprawdzili układ hamulcowy i abs. Jestem umówiony w ASO na wtorek (3-01-09). Po naprawie dam info. Pzdr B [ Dodano: Sro 04 Lut, 2009 09:29 ] No i przejrzeli mojego QQ. Okazało się, że jest to związane ze sprawdzaniem się ABSu. Wkurzyło mnie to, że wcześniej powiedzieli że może to być poważna rzecz, że pierwszy raz z takim czymś się spotkali a okazało sie że występuje to we wszystkich QQ :/ . Poprosiłem aby przewieżli mnie nowką QQ i udowodni.li że faktycznie tak jest. Wyciągneli, nowiutkiego QQ z garażu no i faktycznie było słychać te same stuki. Ach ci MISTRZOWIE SERWISU :?: Nic nie zrobili, ale przynajmnie dobrze samochód umyli :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 4 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Tak, to ABS. To samo jest w Primerze P12. Z tym, że przednie prawe koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 ale to chyba jednak nie we wszystkich bo w moim nic nie puka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QBART Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 ale to chyba jednak nie we wszystkich bo w moim nic nie puka Ja przejechałem się dwoma QQ, oprócz swojego i wszędzie dosłuchałem sie tego stuknięcia. Oczywiście w jednym było głośniej a w drugim ciszej słychać, ale słychać. Przy prędkości ok. 20km/h na początku słychać pyknięcie, tak jak by bezpiecznik a nastęnie 2-4 stuknięcia. I tak jest za każdym zarem po uruchomieniu silnika Pzdr B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszN Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 U mnie natomiast słychać stuki już po zakończonej jeźdźcie. Przez ok 15 sek słychać stuki jakby z nadkoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turas Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Co do tych stuków przy ruszaniu - jest to opisane w instrukcji do QQ więc nie ma się czym przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 U mnie natomiast słychać stuki już po zakończonej jeźdźcie. Przez ok 15 sek słychać stuki jakby z nadkoli czasem jak się elementy nagrzewają - szczególnie wydechu to potem stygnąć tak śmiesznie pykają, to norma nic złego :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 ale to chyba jednak nie we wszystkich bo w moim nic nie puka Kristo - jedź do serwisu i powiedz że Ci nie stuka, a ma stukać i powiedz, ze masz wadliwy ABS - może dają Ci nowego QQ+2 :diabel2: :diabel2: :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 ale to chyba jednak nie we wszystkich bo w moim nic nie puka Kristo - jedź do serwisu i powiedz że Ci nie stuka, a ma stukać i powiedz, ze masz wadliwy ABS - może dają Ci nowego QQ+2 :diabel2: :diabel2: :diabel2: piszesz sobie zeby popisac czy masz cos cos do powiedzenia? abs działa mi bez zarzutu, nie sadze aby skukanie bylo niezbedne do prawidlowej pracy absu; nie wiem dlaczego mieliby mi dawac qq+2 - co to ma do rzeczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi