Gość Donmarianno Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam. Jestem nowy na forum. Witam wszystkich nagromadzonych i mam parę dosłownie pytań. 1. Podświetlenie zegarów: jedni mówią Led-y inni żarówki... co lepsze i w końcu T5 czy W5W? bo tematów jest kilka i odpowiedzi też parę. 2. Gdzie znajdę z tyłu samochodu kostkę do tylnych głośników? 3. Jak najlepiej zabezpieczyć szybę prawą pasażera żeby nie wypadała z prowadnic? 4. Czy to normalne, ze z Mirusi dzwoni układ wydechowy? Mechanicy na większości stacji twierdzą że tak. Dziękuje za ew. odpowiedzi i podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ad.1. Standardowo idą W3W z kapturkami. Ad.2 O ile jest kostka to będzie schowana w tylnym słupku pod plastikiem. Ad.3 Trzeba zdjąć tapicerkę i sprawdzić dlaczego wypada. Najczęściej są luzy na prowadnicy, część z nich można wyeliminować na śrubach. Ad.4 Nie jest to normalne. Często dzwonią osłony układu wydechowego. Sprawdzić i naprawić. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Donmarianno Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 1. to już 3 typ żarówek o którym słyszę.... 2. po lewej czy po prawej stronie? 3. szyba wypada z białych plastików bez jakiegokolwiek mocowania na śrubki, są tam tylko resztki jakiejś białej substancji a'la klej lub silikon. 4. jakieś sugestie? zawieszki wymienić? ogólnie to bym się nie pytał co i jak bo skończyłem samochodówkę... ale o profilu komunikacja miejska... i znam się raczej na Ikarusach i Solarisach... :027: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusek Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 AD.4 wjedz na jakis kanał i poczatek ukł. wydechowego masz osłoniety cienka blacha. zobacz czy to nie to?? ja u siebie to sciagnełem i mam problem z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 1. Przed liftem T5 z niebieskimi kapturkami. Po nie jestem pewien... Ty masz po lifcie... Ale dostęp jest na tyle łatwy, że można rozkręcać dwa razy (2 lub 3 śruby żeby daszek znad licznika zdjąć i już da się sięgnąć do żarówek podświetlenia; przydatne małe lusterko). 2. Z prawej strony za tapicerką bagażnika. Mniej więcej w okolicy lampki w bagażniku. 3. Zamknąć, nie otwierać, wyciągnąć korbkę żeby nikomu nie przyszło na myśl otwierać. Serio odpowiedź masz wyżej. 4. Dzwonią osłony wydechu zwykle przed katalizatorem i jest to normalne tylko w tym sensie, że często się zdarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 dzwoniacy wydech, to efekt najczesciej oslony wydechu miedzy kolektorem a katalizatorem. w dwoch micrach ktorymi jezdzilem tak wlasnie bylo. w jednej dodatkowo oslona przed samym tlumikiem koncowym (brak jednej sruby) kostka znajduje sie dokladnie po prawej stronie we wnece i wyglada tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.