robinsan Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam,jestem przed wymiana oleju w p12 z silnikiem diesla 2,2.Chciałbym sie dowiedziec czy mozna zastosować zamienniki filtrów oleju i powietrza?Dzwoniłem do serwisu(nissan dąbrowa górnicza) w tej sprawie ,ale jak mi powiedzieli cene to zuciło mnie na kolana. :< [ Dodano: Sro 21 Sty, 2009 17:55 ] Co sadzicie o zakupach w sklepie klubowym?Kupował tam ktoś części do p12?Proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek710309 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 W większości sklepów motoryzacyjnych dostaniesz zamienniki . Możesz zakupić filtrona lub jakieś inne. Co do sklepu na forum to polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 czy mozna zastosować zamienniki filtrów oleju i powietrza? jasne że można polecam filtrona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radzio000 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 zobacz na allegro, jest troche osob sprowadzajacych czesci z zagranicy, sam kupilem tak ostatnio pasek alternatora za 90zl oryginal wydaje mi sie ze tanio. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 w kazdym wiekszym serwisie sa dobre zamienniki - nawet japonskie - do p12 - cena cos kolo 40 pln za wklad filtra oleju - chyba tam byl wklad a nie caly filtr... filtron cos kolo 25 kosztowal .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinsan Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 A i jeszcze jedno pytanko.Ile oleju wxchodzi do silnika 2.2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waluś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Ostatnio wymieniałem u siebie olej i filtry.Polecam porządne filtry mann-filter ,oleju cena 46 zł, powietrza 32 zł. A oleju to wlewasz 5 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladky Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jaki olej polecacie do silnika 2.2 Diesel w P12? Bo dokonałem zakupu kolejnej Primery tym razem z takim motorkiem i zastanawiam się jaki olej silnikowy byłby najlepszy do tego silnika. Dodam, że auto ma około 90 tyś. przebiegu, a z kartki zawieszonej przy silniku wynika, że jeździło na Shell 0W30. Zostać przy tym ojeju czy warto zalać inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janko65 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autko z tym silnikiem zalałem Mobil półsyntetyk 10w40. Nadmienie że w instrukcji obsługi są podane ewentualne możliwe parametry oleju dla danego silnika. Autko ma przejechane 120 tyś. km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladky Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Właśnie tak myślałem, że przy kolejnej zmianie oleju przejdę na inny, może 5W40. Teraz tylko się zastanawiam jakiej marki byłby najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi