Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Uszczelka kolektora dolotowego

ammaimon

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

mam wielka prosbe i informacja potrzebna mi jest od zaraz: potrzebuje zdjecia uszczelki kolektora dolotowego (pomiedzy glowica a kolektorem) w SR20DE (Sunny GTI) z high-port`em. szukalem w internecie ale tam znalazlem conajmniej 2 ktore wg opisow sa do tego silnika stad moja prosba. nie wiem jak to wyglada bo nie widzialem jej nigdy na oczy a nie chce zamowic sobie zlej z firmy Ferriday Engineering ;)

Pozdrawiam

Mam taką nową uszczelkę. Zaraz zrobię zdjęcia :)

[ Dodano: Sro 21 Sty, 2009 23:00 ]

To jest OEMowa uszczelka kupiona w ASO Nissana. Kosztowała kilkadziesiąt złotych (~40-50?). Numer części 14032-53J00 lub 1403253J00.

10669465vq7.jpg

26856974ig1.jpg

pzdr

bodek_n14, wielkie dzieki za informacje - teraz juz wszystko wiem.. :one:

zobaczymy co mi odpisza anglicy, koszt grubej uszczelki termoizolujacej do lowport SR20DE to 57GBP, ale nie wiem czy maja takowe do highport w swojej ofercie.. a ponoc mozna uwolnic 2-3KM i kilka niutkow :diabel2:

thx i pozdro

Temat uszczelek izolujących ktoś już na forum poruszał. Jak ogarniesz sprawę to koniecznie się pochwal :!: :!: :!: :!: :!:

hehe nie ma sprawy jak juz dostane to sie pochwale ale wyniknal pewien problem niestety..

Mike Tansky wyslal mi fotke uszczelki do kolektora ssacego high port z ich firmy i wyglada ona tak: beztytuuxk2.th.png

I teraz nie mam zielonego pojecia dokad idzie ta uszczelka bo jest inna niz wyslales mi Ty :(

jakas pomoc/sugestia? bo niewiem czy zamawiac i co robic :/

Pzdr

Kolektor High-port składa się z dwóch części.I Uszczelka z fotki Bodka_n14 jest pomiędzy jedną a drugą częścią kolektora.

hehe nie ma sprawy jak juz dostane to sie pochwale ale wyniknal pewien problem niestety..

Mike Tansky wyslal mi fotke uszczelki do kolektora ssacego high port z ich firmy i wyglada ona tak:

I teraz nie mam zielonego pojecia dokad idzie ta uszczelka bo jest inna niz wyslales mi Ty :(

jakas pomoc/sugestia? bo niewiem czy zamawiac i co robic :/

Ta uszczelka z Twojego rysunku jest właśnie między głowicą a kolektorem.

83bf8913bcca4106m.jpg

Ta uszczelka z Twojego rysunku jest właśnie między głowicą a kolektorem.

O kurde! Zrobili mnie w balona w ASO. Prosiłem o uszczelkę miedzy kolektor a głowicę... Profesjonaliści z Nissan ZABOROWSKI...

wlasnie wczoraj lookalem jeszcze na kolektor i mi sie wydawalo, ze ta uszczelka od Bodka nie podejdzie pomiedzy glowice a kolektor, ale bez wymontowania nie mozna tego stwierdzic jednoznacznie :P coz jak sfinalizuje zamowienie i zaloze to dam znac czy jest sens sie w to pakowac.. wg informacji na sr20forum i na sxoc ponoc jest nieznaczna poprawa, a w moim przypadku to jest walka o kazdego KM juz :D

wielkie dzieki za pomoc i rozwianie watpliwosci :one:

pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...