Gość kotek Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Witam mój pierwszy temat na forum może i banalny ale nie wiem więc pytam Zakupiłem Almere N16 2002r w fajnym stanie z małym przebiegiem w Belgii była troszkę poobijana i między innymi ma rozbite tylne lampy. Były założone lampy oryginalne od tego modelu Strasznie mi się podobają almpy od najnowszej wersji z "kółkami" a nie jak starsze z "paskami"... czy lampy od modelu 2003r będą pasowały do mojego z 2002r ???? chce również kupić jakąś fajną lotkę nad tylną szybę. czy ma ktoś z Was kontakt do jakiejś osoby u której można kupić jakieś akcesoria do tuningu optycznego ?? Z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memal Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 będą pasowały, przerobić tylko trzeba będzie wtyki do lamp, niestety nowe lampy mają inne wejścia samej końcówki nie kupisz, jedynie całą wiązkę, a to juz się nie opłaca, najprościej jest obciąć starą końcówką, zrobić końcówki żeński i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 dzięki, to kupuje od nowszego modelu Kolejne pytanko zakupiłem 17" felgi i teraz strasznie się autko podniosło :/ co zrobić aby je obniżyć ??? zmiana sprężyn ??? jeżeli tak to na jakie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ok, ale z jakimi oponami ? Bo 205/45R17 są idealnym zamiennikiem i auto nie powinno się nic podnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 no i ile to jest "strasznie".......? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotek Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 opony są tam 225/45 17" Pirelli zrobię fotki to sami zobaczycie po prostu jest tak wizualnie wyższe i trochę lipnie wygląda pasuje ją posadzić niżej.... i właśnie mnie interesuje to jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Masz o 5mm wyższe koło niż ja latem (205/55R16), nie wygląda to źle chociaż faktycznie można by pomyśleć o obniżeniu [ Dodano: Pon 26 Sty, 2009 15:54 ] Na początek założyłbym opony 205/45R17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leszcz Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Witam! Odnośnie do tych lamp, to przednie też pasują te po liftingu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Tak pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Enriquez Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 no, ale trzeba wymienić chyba również grill i zderzak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 lampy pasuja idealnie jedyne co trzeba zrobic to wyciac diaksem mocowanie, tzw. okulary bo w starych lampach masz oddzielnie kierunek a w nowych zintegrowany. Nowe lampy na soczewce gorzej swieca niz te przed FL - ja bym odpuscil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sleepyhead Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 O obniżaniu Almy jest osobny wątek na forum. W skrócie są np Eibachy -30mm (600zł kpl.) i pasują na seryne amory. Są też niższe sprężyny, chyba - 55mm. P.S. Ja tam wolę lampy prze FL, są fajniejsze Jak zamienisz lampki to zrób fotki i wrzuć na forum bo jestem ciekaw jak to wyglądać będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leszcz Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Pękł mi kierunkowskaz i chciałem wymienić lampy na te po FL Ale chyba kupie sam kierunkowskaz, lepiej nie będę nic grzebał i wydawał dodatkowej kasy. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi