Gość matrix.m5 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam posiadam almerę model z 97r 1,4 hatchback i mam problem ze wspomaganiem kierownicy puścił mi jeden przewód elastyczny(przewód gumowy) który łączy się z chłodnicą oleju na zdjęciu jest zaznaczony na czerwono, jest to ten dłuższy przewód około 3cm dłuższy od pierwszego przewodu i wycieka mi przez niego płyn co dyskwalifikuje jazdę, moje pytanie: jakie ma on oznaczenie i gdzie mogę go dostać.Jest to dość pilna sprawa ponieważ bez auta nie mogę się nigdzie ruszyć .Pozdrawiam tu linki do zdjęcia: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=e60120a9a8aad5ce http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8cd0952046a04191 http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=3e61c5791f9acd4d http://images24.fotosik.pl/317/14441077d9e17f3bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 może da się dokupić taki przewód elastyczny na metry z jakimś sklepie motoryzacyjnym, zmierz średnicę i popytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 tylko przewod do hydauliki silowej to powinien byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matrix.m5 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 no właśnie przewód do hydrauliki siłowej ale gdzie go mogę dostać ? w jakim sklepie nissana mogę go dostać mieszkam za granicą i tutaj nie mogę go dostać dlatego szukam jakiegoś sklepu w Polsce żeby go zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 a pytałeś w serwisie nissana, przewód taki kosztuje grosze więc chyba nie ma sensu wysyłać go z Polski za granicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matrix.m5 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 pytałem powiedzieli mi 50 euro za kawałek przewodu więc to nie grosze chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 aż chyba z ciekawości zadzwonię do nich w poniedziałek i się zapytam bo coś mi się wierzyć nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matrix.m5 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 dokładnie 47 euro ,zamówiłem( niestety) i czekam, mam fakturę.Niestety auto bardzo potrzebne do jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Skoro auto jest Ci potrzebne to dlaczego nie zdejmiesz tylko paska z pompy PS i nie jeździsz? Przecież w almerze bez problemu ukręcisz kierownicą bez wspomagania. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matrix.m5 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 nie wiem czy bez problemu ale już przed domem na krzyżowce ledwo co mogłem kręcić kierownicą i musiałem zwolnic do maximum żeby wogule skręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 bo wspomaganie jest podłączone i musisz kręcić całym układem który jest niesprawny, jak je odłączysz było by dużo lżej. ps. zwalnia się do minium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert1508 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ja też mieszkam za granicą i w moim samochodzie wystąpił ten problem i nie mialem żadnego problemu z kupieniem takiego wlaśnie węzyka na metry i zapłaciłem 6 funtów. a jak juz się z tym grzebałem to wymieniłem odrazu oba te wężyki, one obok siebie idą. średnica wężyka 10mm wewnątrz, zewnętrzna zależna od tego jaki się kupi, ja kupiłem 16mm, 2 godziny roboty i po dwie metalowe opaski (takie na kluczyk 8mm lub śrubokręt płaski) i problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi