masculin Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam serdecznie. Proszę o podpowiedź gdzie w QQ jest zamontowany filtr klimatyzacji lub kabinowy. Dziękuje i pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODEST Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Filtr kabinowy - przeciwpyłkowy. Nara Modest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 gdzie w QQ jest zamontowany filtr klimatyzacji lub kabinowy Po prawej stronie pedału gazu. Powodzenia w wydobywaniu :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masculin Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Serdeczne dzięki - spróbuje wydobyć - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 to jaki masz przebieg ,że już chcesz wymienić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 to jaki masz przebieg ,że już chcesz wymienić ?? wymiana filtra kabinowego nie zależy od przebiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 i to potwierdza mój przypadek, jak auto stało u dilera to latem gdy je przestawiali to z włączoną na chwilkę klimą, także wilgoć która się wytrącała (układ nie nadążał się przesuszyć) zaczęła lekko tęchnąć, i teraz jak odpalam auto przez sekundę zaciąga smrodkiem więc układ klimy do czyszczenia + wyjąłem filtr kabinowy i obejrzałem i myślę że na wiosnę pójdzie przy okazji czyszczenia klimy do wymiany (10-15k przebiegu) (1 rok) (wszystko kwestia po jakich drogach się jeździ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Buba, wyjmowałeś filtr kabinowy? Według manuala trzeba rozebrać kawałek schowka - możesz opisac jak robiłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 warto wymianę i czyszczenie kimy zrobić we własnym zakresie; koszt w serwisie to ok 250 zł, koszt samodzielnej "naprawy" to filtr 50 zł, środek do czyszczenia ok 30 zł i czas ok 1h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 to może ktoś opisze "technikę " czyszczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 to może ktoś opisze "technikę " czyszczenia ? zależny jaki środek czyszczący kupisz, w załączonej instrukcji masz wszystko zawsze opisane;czasami dmuchasz środkiem do wentylacji, czasami włączasz obieg zamknięty, rozpylasz w kabinie i uciekasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ok dzięki ,a ten filtr- jak go wymienić ? MarekA też jest zainteresowany jak przeczytałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ok dzięki ,a ten filtr- jak go wymienić ? MarekA też jest zainteresowany jak przeczytałem.. ja jeszcze nie wymieniałem to nie wiem, ale przecież masz service manuala - nie ma tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masculin Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 W katalogu MANN-FILTER jest pokazane jak.Podaję link gdzie w okienku "instrukcja montażu" pokazane są zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Masculin dzięki za namiary , ale nie podałeś linku : Wymiana filtra kabinowego Z instrukcji wynika że jest to proste wiec można spoko samemu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tim Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Właśnie sprawdziłem możliwość wymiany filtra i okazało się to dziecinnie łatwe,wykonujcie wszystko tak jak na instrukcji.Należy postępować delikatnie po wypięciu zabezpieczenia od filtra/rys.6/na górze zabezpieczenia jest malutki zatrzask który przy szarpnięciu może się oderwać. Powodzenia przy wymianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masculin Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 W katalogu MANN-FILTER jest pokazane jak.Podaję link gdzie w okienku "instrukcja montażu" pokazane są zdjęcia. http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur...;gobackToPage=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Buba, wyjmowałeś filtr kabinowy? Według manuala trzeba rozebrać kawałek schowka - możesz opisac jak robiłes? bardzo przepraszam ze nie odpisałem ale dopiero teraz się zalogowałem a temat już jest opisany generalnie ja miałem 2 problemy ten zatrzask trzeba uważać tak jak kolega wcześniej napisał no i ja miałem spory problem z "wyłuskaniem" filtra coś go tam blokowało, ale dało radę - niestety trochę się zgniótł (ale to może moja wina) :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Co jest grane -u mnie w manualu słowo o tym filtrze nie pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Co jest grane -u mnie w manualu słowo o tym filtrze nie pada. w manualu nie pisza jak to wymianać bo to robota serwisowa - zobacz w service manualu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pepe_aso_honda Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 (edytowane) <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->[ <i><b>Dodano</b>: Nie 14 Cze, 2009 23:09</i> ]<!--sizec--></span><!--/sizec--> wymienialem ostatnio wlasnie oczywiscie sam i powiem tak-masakra totalna najglubszy patent jaki widzialem ale nie ma idealów ,generalnie zeby go wydobyc i wsadzic polcam odkrecic silniczek krokowy od regulacji nawiewu nad pedalem gazu i pozniej blaszke pod nim w sumie 4 srobki dobrze go scisnac zwlaszcza przy wsadzaniu zeby nie potargac-uff a jak ktos ma slabe nerwy to aso.aha filtr oczywiscie znajduje sie obok pedalu gazu -jest widoczny po sciagnieciu oslony tunelu. silnik 1.5dci Edytowane 26 Lipca 2009 przez pepe_aso_honda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Ile przejechałeś, że musisz go wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pepe_aso_honda Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 19 tys km rok czasu-pierwszy przeglad i radze nie przeciagac tych terminow bo filtr kabinowy zuzywa sie rownierz jak auto stoi np w garazu..czyli wymiana max co rok lub 20tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi