Gość The_Doctor Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 witam sprowadziłem nissana 350z wersja usa,nie idzie nim jechać koła mielą,stawia się bokiem,ponoć wersja usa ma na stałe włączoną kontrole trakcji!!! co mam zrobić aby normalnie jeżdzić!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 The_Doctor, ale od kiedy kontrola trakcji stawia samochód bokiem? Myśle że u Ciebie problem może leżeć w czujnikach trakcji/abs... i to bardziej w ich braku bądź awarii niż włączenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IvanH Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 koła mielą,stawia się bokiem,ponoć wersja usa ma na stałe włączoną kontrole trakcji!!! Jedno z drugim się wyklucza. Jak masz wersję ze Stanów, to też zależy jaką. W tych najtańszych nie było ani TCS ani VDC (Vehicle Dynamic Control) i nie było szpery. Być może masz taką wersję i w niej po prostu kontroli trakcji nie masz. Jeśli TCS/VDC masz to masz też guziki, żeby to włączyć/wyłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość The_Doctor Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 dzięki za odp włącznika/wyłącznika na desce nie mam(a gdzie on się ma znajdować?) czujniki z przodu w zwrotnicach są i przy tylnym moScie też. byłem u mechanika podłączył kts i nic mu nie pokazało(może miał stary tester) jak sprawdzić te czujniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość IvanH Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 W lewej dolnej części deski. Na wysokości kolana. Jeśli nie ma to masz tylko ABS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Już ktoś kiedyś o to pytał dlatego mam zdjęcie http://img509.imageshack.us/img509/5638/img2594zp0.jpg wersja Euro. jest to przycisk "ESP off", jeżeli masz wyłącznik to tylko tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość simon11 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 A jak chcesz komuś dać pojeździc autem z ESP tak aby go nie mógł wyłaczyć (czyli poszaleć) to wciskasz ten przycisk na około 15 sekund i nie da się wyłaczyć ESP aż nie zgasisz auta (to tak dla mało kumatych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.