Robo 46 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 A mianowicie chodzi mi o rozebranie panela z przyciskami na drzwiach od str kierowcy.Czy ktos mial ta przyjemnosc w celu wymiany podswietlenia przyciskow.Jesli tak to bardzo prosze o podpowiedzi jak sie do tego dobrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Przyłączam się do pytanie + dodatkowo instrukcja jak rozebrać całe drzwi (wygłuszenie). Robo, dopisz w temacie, że chodzi o drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Wykręcasz wszystkie wkręty dookoła tapicerki, wyjmujesz spinki plastikowe, odkręcasz klamkę, wysuwasz ją delikatnie a jednocześnie ktoś drugi (najlepiej) podnosi klamkę zewnętrzną, płaskim śrubokręcikiem ściągasz plastikowy łącznik cięgno - klamka, a następnie zaczynając od dolnego rogu mocno pociągasz tapicerkę aby wyciągnąć ją z zatrzasków. Czasem warto też wyciągnąć plastikowy trójkącik w rogu lusterka. Chyba tyle... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 jeszcze dochodzi podłokietnik (za nim są 2 śruby), z tego co patrzyłem do manuala, to trzeba zaczynać od tylnej części podnosić plastik(ten wew podłokietnika) Jak tylko będzie cieplej - wygłuszanie Dzięki serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krunch Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ale zdajesz sobie sprawę, ze fabrycznie to tego podswietlenia tam nie ma? Pali się tylko przycisk AUTO i tyle nissan strasznie przyoszczędził na tych guzikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Brakło Ci juz miejsca żeby w temacie napisac o "rozebranie" czego chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ja miałęm przyjemność rozebrać drzwi przy wymianie głośników i tak jak poprzednicy mówili ale zapomnieli dodać że przed zdjęciem tapicerki trzeba zdjąć najlepiej czymś podwarzyć ten szary podłokietnik za nim są 3 śruby i następnie zdjąć ten panel z przyciskami i dopiero zdejmować tapicerke drzwi ja nie wyciągałęm żadnego trójkąta obok lusterka ani nikt mi nie pomagał przy tym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Bo i nie ma potrzeby wyciągania tego trójkąta. Poza tym, nie potrzeba drugiej osoby i nie ma żadnej potrzeby podnoszenia zewnętrznej klamki w drzwiach. Odkręcić 2-3 śruby boczku, podważyć podłokietnik, zdjąć plastikową ramkę klamki ( na zatrzaski ) odczepić kostkę od sterowania szybami, następnie dwie śruby w podłokietniku i gotowe. Boczek schodzi poprzez wyjęcie go do góry ocywiście po uprzednim delikatnym wyszarpnięciu go z trzymających plastikowych kołków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Jak podniesie się klamkę zewnętrzną, to można więcej wysunąć klamkę wewnętrzną i trochę łatwiej jest z niej zdjąć zatrzask. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 ALe tam nic nie trzeba wysuwac ta plastikowa obudowa klamki bardzo łądnie schodzi. I trzeba uważać na wkłądanie tej tapicerki bo ja ułamałem jeden zatrzask... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Dokladnie jak koledzy pisza, wystarczy sciagnac podlokietnik i panel od sterowania elektrycznymi szybami poprzez podwazenie i wyciagniecie do gory, po czym pojawia sie 2-3 srubki, ktore nalezy odkrecic, do odkrecenia przynajmniej u mnie zostaje jeszcze sruba na dole i pseudo plastikowa srubka po prawej stronie w lewych drzwiach i po lewej przy prawych dzwiach. Pozniej to tylko zdecydowanym ruchem do siebie "wyszarpujemy" boczek z zastrzaskow, oslona klamki sama ladnie odpadnie i calosc sciagamy podnoszac do gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Pozwolę sobie przekleić z forum http://nissan-almera.pl Nie ma problemów ze zdjęciem boczków.Prawie wszystko jest na zatrzaskach. 1. Na początku rozbierz podłokietnik zaczynając od tylnej strony idąc w kierunku elektryki szyb (Ten "schowek" w podłokietniku mocno trzeba szarpnąć lub podważyć śrubokrętem owiniętym szmatką) 2. Odkręć wszystkie śrubki plastikowe zaznaczone czerwonym kolorem na zdjęciu (za podłokietnikiem masz dwie zwykłe śruby) 3. Zdejmij ramkę klamki (energicznym ruchem ale z wyczuciem lub śrubokrętem owiniętym szmatką) 4. Tak samo zrób ze spinkami zaznaczonymi na zdjęciu kolorem żółtym. 5. Całość jest tak jakby zawieszona na listwie wzdłuż szyby (zdejmują boczek delikatnie go podnieś do góry). Wsio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi