Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Dusi się, dziwne brzeczenie w tlumiku

Gość kula
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam problem z Almerka, a mianowicie do 2000 obrotow dusi sie, nastepnie do 2500-3000 obr jedzie normalnie i pozniej znowu sie dusi. Wystepuje przy tym dziwne brzeczenie w srodkowym tlumiku (tylny i srodkowy wymieniony, a katalizator jest dobry), po podlaczeniu pod komputer nie wykazuje zadnego bledu, mam instalacje gazowa (sekwencja) prosze o pomoc

brzeczenie to wina katalizatora

mówiłem :)

wstawilem strumienice i jest ok

lepszym wyjściem byłby przelotowy tłumik

ale nadal sie dusi czasami

strumienica jest takiej samej średnicy co wydech?

[ Dodano: Czw 29 Sty, 2009 13:28 ]

mechanik twierdzi ze katalizator jest sprawny

a zaglądał do niego wogóle?

• 4 tygodnie później...

Wybaczcie ale i ja sie troche podkleje po ten temat Mam podobny problem ale podczas ruszania Czasem stojac na swiatlach musze energicznie ruszyc i tu nagle moja almerka po dodaniu gazu łapie trzy cztero sekundowa zadyszke Tak chwilowo nie ma mocy ale mijaja te sekundy i jest ok odmula sie Dodam ze autko mam na gaz Ale pisalem o przypadku gdy jezdze tylko na benzynie(wiec chyba nie ma on nic do rzeczy) Gdy jade na gazie to jest to samo ale z dwojona sila az musz przelanaczac na benzyne na miescie Chialbym uzyskac informacje na temat tylko jazdy na benzynie Co zrobic aby nie bylo takiej zamulki Podpowiadaja mi aby usunac katalizator????? CZy to dobry pomysl???? Dowiedzialem sie tez ze moga byc zapieczone troche wtryski od jazdy na gaz Auto kupilem miesiac temu z tym problemem i probuje zwalzcyc go (wyminilem juz olej filtr oleju, powietrza, benzyny i swiece wiec to wykluczam) Moze ma ktos jakis pomysl Bo ja jestem bezradny :/

powymieniaj: kopułka, palec, kable (to trzeba wymieniać dość czesto przy gazie) poza tym mozę być kat ptzytkany... a tak wogole to możesz kupić środek do czyszczenia wtrysków. powinno troche pomóc

mam zamiar ustawic gaz ale musze ponad 100km do Piaseczna jechac BO mam gaz holenderski 'koltec' i problem jest z gazownikami nikt nie chce ustawiac Jeden odwazny w Piasecznie cche sie podjac:) Moze i ktos z wawy ale nie cche mi sie szukac za bardzo BO ja z mazowieckiego jestem:)

a jaki bylby taki przypuszczalny koszt wymany kopulki palca i kabli???? musze sie kasa liczyc bo dopiero co autko zakupilem wiec nie mam duzo gotowki:)

radzę sprawdzić zawory u mnie w renowce to było przyczyną takiego zachowania auta. Też miałem gaz. Nie wymieniaj nic dopóki nie sprawdzicie zaworów. Ją wywalilem 500 na kable świece i silnik krokowy. Oczywiście mogę się mylić ale zachowanie auta identycze jak u mnie było. Koszt ok 100 zależy jakie zawory są.

Czy podajac auto na komputer bedzie mozliwosc sprawdzenia zaworow przepustnicy preplywomierza i sondy lambda NIe znam sie na autkach za bardzo wiec wole wiedziec co i jak zrobic aby nie wyrzucic pieniedzy w bloto A jaki moze byc ewentualny koszt podlaczenia auta pod komputer Czy zwykly warszat z diagnostyka sprawdzi mi wszystko Czy lepeij szukac jakiegos drozszego zakladu lub sewisu???????

do serwisu nie jedź bo skasuja Cię jak za buraki. Najlepiej do dobrego elektro mechanika podłącz lampę i prawdzi zawory, resztę też powinien sprawdzić. Jak ktoś jest z okolic płocka to mogę polecić dobry i nie drogi warsztat

koło CoteXu jest koleś ZAWALSKI sie nazywa byłem u 5 mechaniorow u siebie w miescinie i nie wiedzieli co z autem do niego pojechałem i w 2 godziny powiedział co i jak.

Kontakt

"Auto Elektro Mechanika" Andrzej Zawalski

09-407 Płock, ul. Graniczna 46 - woj. mazowieckie

tel. 024 367 37 88, fax 024 263 78 25

naprawde polecam.

Dzieki :) A dzis byłem przez pomylke na stacji Bliska w "Radzwiu" To wlasnie mi go polecili ale cos mowili ze sporo kasy łapie Moze sie orientujesz ile moze kosztowac podpiecie pod komputer u niego :?: :?: :?: ;)

Gość Mlody666

Ale ZAWALSKI jest tylko od elektroniki i uszkodzenie mechaniczne Ci zdiagnozuje ale nie napraw jeżeli będzie to coś bardziej skomplikowanegoi. U niego to czujniki, mierniki, wskaźniki, przepływki i pompy wtryskowe ewentualnie (przynajmniej z tego co słyszałem). I fakt gość jest rewelacyjny bo zdiagnozował mi problem z czujnikiem prędkości obrotowej tylko z mojego opisu i powiedział zeby zadzwonić i umowić się na komputer (żeby potwierdzić diagnozę) bo jest zarobiony. Jak chcesz to na PW podam Ci do niego numer bo od ręki na pewno Cię nie przyjmie. Za badanie chyba bierze 75 zeta. Na pewno nie więcej niż 100.

NO zobaczymy jutro bo wybieram sie do Piaseczna na sprawdzenie gazu ;) Dowiedzialem sie od nich ze wymiana filtrow gazu plus ustawienie to koszt 200zl :/ Mam nadzieje ze cos to pomoze mi w jezdzie na gazie :> A co do benzyny to musze komputer chyba odwiedzic bo jak rozmawiam o moim aucie to kazdy mechanik ma inna teorie Narazie wlalem jakis preparat ktory ma niby za zadanie przeczyscic wtryski :) Mam nadzieje ze troszke pomoze :) Znajomy radzil abym ja sprzedal i bede mial klopot z glowy ale nie po to kupowalem aby sprzedawac :P Powalcze troche:P

FILTR od powietrza jest nowy :) Bylem w Piasecznie :) Ustawili mi gaz, wymienili filtry, jakis zaworek prz parowniku i jest 90% poprawy :) ale przyjemnosc taka kosztuje 320zl No ale na tyle przyjemnosci bo jest tez wada ktora zauwazylem po 20 minutach po wyjezdzie z warsztatu Taka ze jak stoje w korku i mam bieg jalowy(luz) to skacza mi obroty od 500 do 900 a na benyznie trzymaja sie 900 Wrocilem do nich sprawdzali mi wszystko jeszcze raz i doszli do wniosku ze to wina parownika(reduktora) musze go zregenerowac (czy jakos tak ) koszt u nich 650zl- sporo wiec narazie bede jezdzil tak jak jest bo nie muli i nie szarpie jak wczesniej Tylko skacza oboty w trakcie stania i silnik nie rowno pracuje;/ Jakos to przezyje Odloze troszke pieniedzy Pojade na komputer Przeczyszce sobie przeplywomierz i przepustnice aby benzyna dobrze latala a pozniej zrobie parownik i fura jak marzenie :)

regeneracja parownika, to najgorsza rzecz jaka można zrobic... mechanicy lubia naciągać...

szczególnie ze do 400 zł kupisz nowy i napewno bardzo dobrej firmy parownik na który bedziesz miał 2-letnia gwarancję... a oni dadzą ci pare miesięcy gwarancji na to, co zrobili a problem i tak wróci problem...

a i spróbuj odpiąć krokowy i sprawdz co sie dzieje