Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] tykanie chyba z okolic zegarów

Gość przempu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów,

Dzisiaj jadąc usłyszałem jakieś dziwne tykanie/cykanie z okolic zegarów. To miarowe tykanie, które występuje częściej jak przyspieszam. Nie jest głośniejsze czy cichsze, tylko częściej występuje.

Jak wrzucam na luz efekt nadal występuje.

Mialem kiedys taki przypadek w innym aucie, ale tam była linka prędkościomierza i to ona była winna całej historii. Tutaj linki przeciez nie ma, więc skąd moze ten dźwięk sie wydobywać? Jestem pewny, że tego nie było wcześniej i że dobiega on zza zegarów.

Jesli to z zegarów to co mogło się popsuć :?:

Czy spotkał się ktoś kiedyś z takim przypadkiem? Czy jestem pierwszy :?: A może jakieś sugestie :?:

pozdrawiam

Ja się spotkałem z takim przypadkiem u siebie :) tyka u mnie już tak od roku :/ , na początku się tym przejmowałem, ale się przyzwyczaiłem i czekam kiedy się coś sypnie, jak byś wyczaił co to jest dokładnie to daj znać

to najprawdopodobniej silniczek krokowy licznika, może jakieś luzy tam są :/
:?: :?: :?:

Jeśli macie prędkościomierze napędzane linką to po prostu ona się w płaszczu zacina - można ją czymś smarującym delikatnie zalać i zobaczyć czy pomoże. Jak nie to pewnie do wymiany.

Jeśli macie prędkościomierze napędzane linką to po prostu ona się w płaszczu zacina - można ją czymś smarującym delikatnie zalać i zobaczyć czy pomoże. Jak nie to pewnie do wymiany.

kolega nie czytał chyba całego tematu :/ w N15 nie ma linki napędzającej prędkościomierz

• 1 miesiąc temu...

rozwiazal ktos ten problem z tykaniem-cykaniem? bo to dosc denerwujace jest, tez mam juz od dluzszego czasu... a druga sprawa, dzis podczas jazdy wszytskie zegary - predkosciomierz,obrotomierz i wskaznik temperatury, a do tego wszytskie liczniki przejechanych km stanely, wskazowki opadly na 0, gdzie zaczac szukac... bezpiecznik? rozkrecac zegary? obrotomierz to i tak nie dziala jak trzeba tylko wariuje, ale razem z innymi zegarami spadl na 0 i ani drgnie, help

• 9 miesięcy temu...

Witam panowie

u mi=nie występuje podobny problem z tykaniem ale wowczas gdy sa włączone wycieraczki na pierwszym "biegu"ich pracy i tykanie dochodzi z prawej strony od pasażera jakby z okolic schowka lub nad nim. Co to może być?

Witam panowie

u mi=nie występuje podobny problem z tykaniem ale wowczas gdy sa włączone wycieraczki na pierwszym "biegu"ich pracy i tykanie dochodzi z prawej strony od pasażera jakby z okolic schowka lub nad nim. Co to może być?

to jest przekaźnik czasowy wyciraczek, cyka i cykać ma, zapewne słychać go w momencie ruszania wycieraczek, i w momencie kończenia biegu...

efekt ten jest raszej tylko na piegu "przerywanym.." a jeśli mimo cykania wycieraczki pracują ciągle, znaczy że w mechanizmie poszła jedna krańcówka.. pierwszy bieg powinien być przerywany..

• 2 lata później...

Pewnie te kołeczka zembate poszły się walic w prędkościomierzu, miałem ten przypadek,pewnie ktoś licznik kręcił , naprawiłem wymieniając licznik:)