Gość wolkas Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Witam wszystkich. Wczoraj zuważyłem, że silnik po rozgrzaniu zaczyna cykać. Na zimnym silniku tego nie ma natomiast po rozgrzaniu jak dodaję gazu pojawia się cykanie z okolic silnika. Nie ma znaczenia czy samochód jest na biegu czy na luzie. Cykanie pojawia się kiedy dodaję gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 pewnie zawory kłapią. Jedż do mechaniora niech to ustawi tylkomnie zapomnij o nowej uszczelce pod pokrywę zaworów, a i silnik do regulacji musi być zimny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolkas Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 pewnie zawory kłapią. Jedż do mechaniora niech to ustawi tylkomnie zapomnij o nowej uszczelce pod pokrywę zaworów, a i silnik do regulacji musi być zimny. Dzięki za pomoc. Po cichu liczyłem na to, że to właśnie zawory:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 pewnie zawory kłapią. Jedż do mechaniora niech to ustawi tylkomnie zapomnij o nowej uszczelce pod pokrywę zaworów, a i silnik do regulacji musi być zimny. a mozesz mi wytłumaczyc jak ustawić chydrauliczne zawory?? najprawdopodobniej padl mu któryś popychacz i cyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek710309 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Cykanie pojawia się kiedy dodaję gazu. Może być wydmuchana uszczelka kolektora wydechowego lub pęknięty kolektor. Sprawdzić nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 To fakt że nie wziąłem pod uwagę że to hydrauliczne zawory:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 u mnie tez slychac cykanie, ale bez dodawania gazu jest wyrazne http://dmx81.wrzuta.pl/audio/6QClLpcKNZd/vorc004 tu nagrana praca silnika i to cykanie, coz to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szopen1 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 u mnie takie samo cykanie ustępuje po przełączeniu na gaz tak więc na mój gust to wtryskiwacze ale no moga też być zawory choć nie powinno aż tak często cykać jesli po zamknięciu maski nadal słyszysz dość wyraźne cykanie to na 90% są one poproś druga osobe i posłuchaj sam moment gaszenia silnika jeśli też występuje to zawory jeśli znika to wtryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 masz podobnie? tzn najlepiej polozyc palec na klawiaturze komputera i bardzo szybko wstukiwac jeden klawisz ale nie do samego konca- to bedzie mniej wiecej podobny dzwiek czyli nie obijanie sie klawisza o dol wklawiatury, ale odglos palca urzerzajacego o klawisz jesli to wtryskiwacze, tzn ze? czeka mnie wymiana? czy... trzeba cos wyregulowac? [ Dodano: Pią 24 Kwi, 2009 14:00 ] ok dzieki za porade, bede wieczorem sprawdzal - a co bedzie gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szopen1 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jeśli to wtryskiwacze to jest to dźwięk otwarcia i zamknięcia tak więc normalka i nie ma sie czym przejmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 ale nie szkodzi ze dosc glosno? poprostu sie przyzwyczaic? wydaje mi sie ze nie slychac ich tak bardzo po zamkniecu maski, ale slychac chyba lekkie grzechotanie w rozrzadzie, ale to juz w innym poscie napisalem http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=53698 poprostu wychwytuje wszytskie dzwieki i chce je wyeliminowac - oczywiscie te zbedne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szopen1 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 tak wiec cykania nie masz sie co obawiać gdyż http://www.tdi-tuning.pl/tools/cr/wtryskiwacz%20cr.jpg jak spojrzysz na zdjęcie (generalnie to jest wtryskiwacz diesla ale benzynowe działaja tak samo) to zobaczysz żółty trzpień nr 15 to jest część która cały czas pracuje tzn jak komputer stwierdza że musi zostać wtryśnięte paliwo do cylindrów to podaje prąd w tedy on z maksymalnie szybko leci w góre i pozwala płynąć benzynie w momencie zamykania leci on z maksymalną prędkością w dół nie dość że sprężyna go dociska to jeszcze paliwo i dlatego występuje cyknięcie bo wtryskiwacz się zamyka i uderza metal o metal tak więc nie ma sie czym przejmować natomiast jeśli chodzi o pozostałe odgłosy to może to być łożysko pompy wody wspomagania sprężarki klimy jeśli jesteś pewien co do przebiegu to na pewno nie jest rozrząd jeśli on padnie to uwierz mi będziesz wiedział że to on - łańcuch strasznie hałasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 szopen1, dzieki za odp, bede sie jeszcze przysluchiwal nastepne dni. aby sprawdzic czy to lozysko ktoregos z kol, musialbym sciagac paski z poszczegolnych i sluchac czy sie uspokoilo? trudna taka operacja sciagania i zakladania paskow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widaw Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 nie macie co słuchac. To 'cyka' elektrozawór od ukladu likwidacji oparów paliwa. Umocowany na prawym nadkolu na gumowym łaczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 mi cyka ewidentnie przy silniku, najlepiej slysze majac glowe w okolicy filtra powietrza, chyba ze inne szumy/grzechotania zaklocaja mi ten dzwiek i dopiero na srodku silnika go slysze - ale przyslucham sie i tam gdzie mowisz i sprawdze czy to to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brow4r Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Jak radził kolega powyżej, sprawdź czy nie masz pękniętego kolektora wydechowego. Niewielkie pęknięcie powoduje właśnie takie śmieszne cykanie silnika. Sprawdzenie nic nie kosztuje. :> Pozdrawiam… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi