Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

DOPASOWANIE INTERCOOLERA X-TRAIL 2001R

Gość PW

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM! MAM PROBLEM Z CIEKNĄCYM INTERCOOLEREM W X-TRAILU 2.2DI Z 2001. ZADZWONIŁEM DO SERWISU Z PYTANIEM O CENĘ NOWEGO I OKAZAŁO SIĘ, ŻE NOWY DO ROCZNIKÓW 2001-03 KOSZTUJE 9TYS.PLN!!!:)NATOMIAST DO MODELI 2003-2005 - 600PLN! ZEWNĘTRZNIE ZAUWAŻYŁEM TYLKO DWIE RÓŻNICE W TYCH IC W NOWSZYM DOLOT OD TURBO JEST OD DOŁU, A NIE Z BOKU I NOWSZA POSIADA CZUJNIK(CHYBA CIŚNIENIA DOŁADOWANIA). MAM WIĘC PYTANIE CZY JEST MOŻLIWOŚĆ ZAMONTOWANIA IC Z NOWSZEGO MODELU PO 2003 DO MODELU Z 2001R.?

PROSZĘ O POMOC:)

możliwość jest jak najbardziej. możesz nawet dopasować z innego samochodu, marki. ale w tym celu najlepiej udać się do firmy która się tym zajmuje, pomoże doradzi. jescze 2 rzeczy. co Ci tam cieknie? i z tymi cenami musieli się pomylić. zadzwoń do innego serwisu i poproś o ceny.

OLEJ CIEKNIE:( WIDOCZNIE TURBINA JUŻ COŚ WYRZUCA. A CO DO SPASOWANIA TO CIEKAWY JESTEM CZY MI SIĘ POD MASKĄ ZMIEŚCI TEN IC Z NOWSZEGO X-TRAILA. CO DO CENY TO SPRAWDZAŁEM W DWÓCH SERWISACH.

TAK. W DWÓCH MIEJSCACH "ŚLIMACZY SIĘ OLEJ. IC BYŁ SCIĄGANY I SPRAWDZANY. WSZYSTKIE TE IC Z ALLEGRO TO WŁAŚNIE TE NOWSZE WERSJE. ZNALAZŁEM TYLKO JEDEN DOKŁADNIE TAKI JAK MÓJ, ALE JAK ZADZWONIŁEM TO OKAZAŁO SIĘ, ZE TEZ JEST USZKODZONY. O TEN:

http://www.allegro.pl/item534536912_interc...an_x_trail.html

zwróć uwagę że w niektórych aukcjach jest napisane że to ic do samochodów z lat 2001 -2006 więc być może pasują bez większych problemów. dałem Ci też link do miejsca gdzie regenerują IC. I raz jeszcze mówię że najpierw to wypadało by się zająć turbo, bo olej w IC z powietrza się nie bierze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...