Gość Fixxxer Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 moim zdaniem nie masz do konca racji. przeczytaj taka prozaiczna rzecz jak instrukcja obslugi i bedziesz mial odpowiedz. istotnie faktem jest ze silniki sa docierane u producenta lecz prauja tylko na hamowniach silnikowych bez obciazenia jakim jest sam samochood o zadnym docieraniu nie było mowy było tylko rozsądne użytkowanie i nic sie nie stało0 silniki były bezawaryjne nie chlały oleju wszytko bylo jka być powinno no o takim uzytkowaniu moowimy a nie o pilowaniu i jazda ile fabryka dala od poczatku. wydaje mi sie ze sam przeczysz sobie moowiac: ze go nie docierales ale jezdziles "rozsadnie".w mojej rodzinie samochody - troche ich bylo - wszystkie byly nowe. poza tym ja moowie o tym co jest napisane chociazby w instrukcji - czasem warto takie prozaiczne rzeczy czytac w salonie czy dobrym warsztacie napewno powiedza ci to samo pzdr na hamowniach silnikowych nie tylko sprawdza sie parametry typu moc i moment ale tez przez jakis czas chodza w okreslonych warunkach. niczemu nie przecze. Mówiąc rozsądne urzytkowanie mam na myśli rozgrzanie motoru zanim wcisne pedał w podłoge i poczekam zanim go zgasze aby turbina zdążyła wytracić obroty. I takie rzeczy robie przez cały czas użytkowania auta a nie tylko na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 ok niech kazdy robi jak uwaza. ja moowie o swoich doswiadczeniach i o tym co jest czarno na bialym napisane. nie mam zamiaru nikogo przekonywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 22 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 ok niech kazdy robi jak uwaza. ja moowie o swoich doswiadczeniach i o tym co jest czarno na bialym napisane. nie mam zamiaru nikogo przekonywac Trudno przekonac kogoś kto chce wyłączać w zimie "szatański wynalazek" zwany ABS-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 ok niech kazdy robi jak uwaza. ja moowie o swoich doswiadczeniach i o tym co jest czarno na bialym napisane. nie mam zamiaru nikogo przekonywac Trudno przekonac kogoś kto chce wyłączać w zimie "szatański wynalazek" zwany ABS-em w sumie sam tak robilem, wszystko zalezy od umiejetnosci kierowcy malo doswiadczonym nie polecam. zwlaszcza jak ktos ma tendencje do wciskania hamulca w podloge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 ok niech kazdy robi jak uwaza. ja moowie o swoich doswiadczeniach i o tym co jest czarno na bialym napisane. nie mam zamiaru nikogo przekonywac Trudno przekonac kogoś kto chce wyłączać w zimie "szatański wynalazek" zwany ABS-em w sumie sam tak robilem, wszystko zalezy od umiejetnosci kierowcy malo doswiadczonym nie polecam. zwlaszcza jak ktos ma tendencje do wciskania hamulca w podloge Ale po co ? Jeszcze w lecie to można zrozumieć ale w zimie ? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 powiem ci ze niekiedy ten uklad wrecz przeszkadza a w zimie to zalezy na jakiej nawierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi