Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

NOWA ALMERA N 16 2005 JAK DOCIERAĆ ?

Gość Kony
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

moim zdaniem nie masz do konca racji. przeczytaj taka prozaiczna rzecz jak instrukcja obslugi i bedziesz mial odpowiedz. istotnie faktem jest ze silniki sa docierane u producenta lecz prauja tylko na hamowniach silnikowych bez obciazenia jakim jest sam samochood ;)

o zadnym docieraniu nie było mowy było tylko rozsądne użytkowanie i nic sie nie stało0 silniki były bezawaryjne nie chlały oleju wszytko bylo jka być powinno

no o takim uzytkowaniu moowimy a nie o pilowaniu i jazda ile fabryka dala od poczatku. wydaje mi sie ze sam przeczysz sobie moowiac: ze go nie docierales ale jezdziles "rozsadnie".w mojej rodzinie samochody - troche ich bylo - wszystkie byly nowe. poza tym ja moowie o tym co jest napisane chociazby w instrukcji - czasem warto takie prozaiczne rzeczy czytac ;) w salonie czy dobrym warsztacie napewno powiedza ci to samo pzdr :) na hamowniach silnikowych nie tylko sprawdza sie parametry typu moc i moment ale tez przez jakis czas chodza w okreslonych warunkach.

niczemu nie przecze. Mówiąc rozsądne urzytkowanie mam na myśli rozgrzanie motoru zanim wcisne pedał w podłoge i poczekam zanim go zgasze aby turbina zdążyła wytracić obroty. I takie rzeczy robie przez cały czas użytkowania auta a nie tylko na początku.

ok niech kazdy robi jak uwaza. ja moowie o swoich doswiadczeniach i o tym co jest czarno na bialym napisane. nie mam zamiaru nikogo przekonywac :)

Trudno przekonac kogoś kto chce wyłączać w zimie "szatański wynalazek" zwany ABS-em :lol:

ok niech kazdy robi jak uwaza. ja moowie o swoich doswiadczeniach i o tym co jest czarno na bialym napisane. nie mam zamiaru nikogo przekonywac :)

Trudno przekonac kogoś kto chce wyłączać w zimie "szatański wynalazek" zwany ABS-em :lol:

w sumie sam tak robilem, wszystko zalezy od umiejetnosci kierowcy ;) malo doswiadczonym nie polecam. zwlaszcza jak ktos ma tendencje do wciskania hamulca w podloge :)

w sumie sam tak robilem, wszystko zalezy od umiejetnosci kierowcy ;) malo doswiadczonym nie polecam. zwlaszcza jak ktos ma tendencje do wciskania hamulca w podloge :)

Ale po co ? Jeszcze w lecie to można zrozumieć ale w zimie ? :shock: