Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Short Shifter do micry

Marek_Rz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, chciałem zamontować schort shifter do micry k11 i niebardzo widze żeby była taki dostępny na rynku. Może macie jakieś doświadczenie z short shifter-em który by pasował od innego nissana.

co SS poza krotszym przelozeniem daje ?

jezeli nic, to tanszym sposobem bedzie obciecie galki i dokupienie (np w aso nissana) ladnej nie przesadzonej galki ktora zejdzie jeszcze z 3-4cm nizej, faktycznie krotsze przelozenia sa, u mlodej taka mam (kupilem nowsza bo stara jest jasna a tu mam czarna) jak chcesz zdjecia to napisz postaram sie wkleic.

a wiec kup teraz?:

Shortec

zrob to sam:>:

Cisco Micra Files

Co daje? krotsze odstepy miedzy biegami na lewarku...ja np mam w swojej micrze jeszcze podwyzszony lewarek zmiany biegow(zeby byl blizej kierownic)a same scinanie uwazam za niezbyt madry pomysl...bo reke trzeba dawac nizej a droga ktora ma do przebycia lewarek jest prawie bez zmian:)

co SS poza krotszym przelozeniem daje ?

jezeli nic, to tanszym sposobem bedzie obciecie galki i dokupienie (np w aso nissana) ladnej nie przesadzonej galki ktora zejdzie jeszcze z 3-4cm nizej

Nie do końca o to chodzi.Polega to na zmniejszeniu skoku pomiędzy biegami bez zbytniego obniżania gały.Stosunek wymiaru "A" do "B" in mniejszy tym któtszy skok.Uzyskujemy to poprzez skrócenie góry lub wydłużenie dołu(podniesienie osi lewarka)

Reasumując możemy zmniejszyć skok przy takiej samej wysokości wydłużając dół.

b9996447b2dc02c2m.jpg

Dzieki Filix i alfabox0266 wynika z tego ze nie trzeba wydawać 200zł na chromowany shifter. Wystarczy wydać 5zł na tarcze do bosha, trochę drutu spawalniczego i dwa psiknięcia sprajem. I efekt końcowy ten sam.

• 1 miesiąc temu...