Marek_Rz Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Koledzy, chciałem zamontować schort shifter do micry k11 i niebardzo widze żeby była taki dostępny na rynku. Może macie jakieś doświadczenie z short shifter-em który by pasował od innego nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 nie wiem do jakiej micry ... ale jest na ebayu cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 co SS poza krotszym przelozeniem daje ? jezeli nic, to tanszym sposobem bedzie obciecie galki i dokupienie (np w aso nissana) ladnej nie przesadzonej galki ktora zejdzie jeszcze z 3-4cm nizej, faktycznie krotsze przelozenia sa, u mlodej taka mam (kupilem nowsza bo stara jest jasna a tu mam czarna) jak chcesz zdjecia to napisz postaram sie wkleic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filix Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 a wiec kup teraz?: Shortec zrob to sam:>: Cisco Micra Files Co daje? krotsze odstepy miedzy biegami na lewarku...ja np mam w swojej micrze jeszcze podwyzszony lewarek zmiany biegow(zeby byl blizej kierownic)a same scinanie uwazam za niezbyt madry pomysl...bo reke trzeba dawac nizej a droga ktora ma do przebycia lewarek jest prawie bez zmian:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 co SS poza krotszym przelozeniem daje ? jezeli nic, to tanszym sposobem bedzie obciecie galki i dokupienie (np w aso nissana) ladnej nie przesadzonej galki ktora zejdzie jeszcze z 3-4cm nizej Nie do końca o to chodzi.Polega to na zmniejszeniu skoku pomiędzy biegami bez zbytniego obniżania gały.Stosunek wymiaru "A" do "B" in mniejszy tym któtszy skok.Uzyskujemy to poprzez skrócenie góry lub wydłużenie dołu(podniesienie osi lewarka) Reasumując możemy zmniejszyć skok przy takiej samej wysokości wydłużając dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 jop ja bardziej w mysl miejska szedlem nie sportowa dopiero pozniej zauwazylem kto to pisal :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Rz Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Dzieki Filix i alfabox0266 wynika z tego ze nie trzeba wydawać 200zł na chromowany shifter. Wystarczy wydać 5zł na tarcze do bosha, trochę drutu spawalniczego i dwa psiknięcia sprajem. I efekt końcowy ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 yyyy...a gdzie można kupić short shifter do K11 za 200zł??? Ja tam chętnie tyle wydam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 tu http://www.shortec.de/index.php?page=shop....t&Itemid=14 + przesylka z DE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 łał, dzieki, pewnie niedługo zamówię)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Marek_Rz jesteś na forum dość długo i powinieneś wiedzieć, że tematy się TAGUJE! Masz 2 dni inaczej temat leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi