Gość kabuz Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 witam mam do wymiany poduszkę silnika w sklepie mają tylko oryginalne w katalogu za 270 zł ja znalazłem taki na allegro co myślicie o zakupie takiego zamiennika http://www.allegro.pl/item544303258_podusz...ra_n14_n15.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Taki wieszak nie jest najgorszy. Możesz kupować, tylko montując nie naprężaj na siłę silnika na innych poduchach aby go nie obciążać zbyt mocno. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrexxl Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Po wymianie poduszki w mojej N15 nadal (podobno to przez rozwalone poduszki) słychac charakterystyczne buczenie na nierównościach. Dodam, ze wymieniałem obie poduszki na belce pod silnikiem. Czy to kwestia jakiegos ułożenia silnika. Gdzie ewentualnie upatrywać przyczyn "buczenia", które wydobywa sie jakby spod środkowego panelu. Najprawdopodobniej silnik przenosi wibracje na nadwozie jednak słyszałem różne opinie (skrzynia, tłumik) Moze nagram to buczenie i wkleje link. Jezeli ktoś spotkał sie z podobnym przypadkiem to prosze o info jak się z tym uporał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgaz Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 U mnie też słyszałem coś podobnego do "buczenia" wymieniona została tylko tylna poduszka na obejmie od spodu i była faktycznie mocno zużyta ale miałem też źle zamontowaną pompkę od wspomagania która powiedzmy ze tłukła nie mniej jednak przestało "buczeć" pozostały jedynie wibracje na budzie do wyeliminowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Która poduszka najczęściej pada, bo mam wibracje na karoserii i nie wiem, od której zacząć sprawdzanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kabuz Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 mam podobny dylemat jak almerka nie wiem która poduszka może być padnięta może ktoś wie która pada najczęściej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 ja się dowiedział ze przednia i tylna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kabuz Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 ale która przednia i tylna dół to jest ta która jest przy skrzyni biegów a druga to zaraz z przodu tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 dokładnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.