Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] wymiana poduszki silnika

Gość kabuz

Rekomendowane odpowiedzi

Taki wieszak nie jest najgorszy. Możesz kupować, tylko montując nie naprężaj na siłę silnika na innych poduchach aby go nie obciążać zbyt mocno.

pozdr.

Gość piotrexxl

Po wymianie poduszki w mojej N15 nadal (podobno to przez rozwalone poduszki) słychac charakterystyczne buczenie na nierównościach. Dodam, ze wymieniałem obie poduszki na belce pod silnikiem. Czy to kwestia jakiegos ułożenia silnika. Gdzie ewentualnie upatrywać przyczyn "buczenia", które wydobywa sie jakby spod środkowego panelu. Najprawdopodobniej silnik przenosi wibracje na nadwozie jednak słyszałem różne opinie (skrzynia, tłumik) Moze nagram to buczenie i wkleje link. Jezeli ktoś spotkał sie z podobnym przypadkiem to prosze o info jak się z tym uporał.

U mnie też słyszałem coś podobnego do "buczenia" wymieniona została tylko tylna poduszka na obejmie od spodu i była faktycznie mocno zużyta ale miałem też źle zamontowaną pompkę od wspomagania która powiedzmy ze tłukła nie mniej jednak przestało "buczeć" pozostały jedynie wibracje na budzie do wyeliminowania.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...