Gość bomert Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam Ponieważ przy okazji opcji szukaj natrafiłem na sprzeczne informacje, bardzo proszę o odpowiedź, jakiego typu żarowki oraz ile sztuk są w liczniku N15. Już dwie mi nie świecą więc chciałbym wymienić wszystkie, żeby podświetlenie było równomierne i jednakowej barwy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 pod zegarami w N15 są dwa rodzaje żaróweczek, 1. W5W 2. coś pomiędzy T5 i W5W ...... nie powiem modelu, ja poszedłem do sklepu z żaróweczką i dobrałem. 3. Odepnij zegary, przejdź sie do domku i pozaglądaj pod oprawki - w zależności od modelu pewne sygnały nigdy się nie pojawią a żaróweczki są wkręcone można zwykłą przekładkę zrobić - ja w ten sposób zdobyłem oprawkę pod żaróweczkę za którą w ASO krzykneli 35 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Dokladnie-u mnie w sunny jest sporo miejsc wolnych z oprawkami a bez zarowek.Ogolne podswietlenie bylo W5W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bomert Opublikowano 5 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 Dzięki za odpowiedzi - wczoraj zabrałem sie za wymianę żarówek - odpowiedzialne za podświetlenie zerarów w N15 są 3 żarówki W5W oraz jedna mniejsza (nie jest to T5). Niestety zakupiłem 5 watowe W5W i świecą duzo mocniej od tej jednej mniejszej. Będę musiał rozbierać wszystko jeszcze raz. Oryginalne żarówki maja założone takie jasnoniebieskie kapturki - nie do odzyskania. Macie jakiś pomysł, czym pomalować żarówki, żeby dawały takie białe światło jak o oryginale? Wiem, że temat błahy, ale myślę, że jest tu na forum więcej osób, które lubią mieć ładnie przed oczami Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.