Gość adek89 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 moze ktos juz mial taki problem ze ciezko wciska sie pedal sprzegla. moze tez ktos mial takki prblem bo biore pod uwage ze cos z dociiskiem albo poprstu linka bo ponoc są one wadliwe i sie przycieraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 sam sobie odpowiedziałęś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack71 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 MIAŁEM KIEDYŚ PODOBNIE.W MOIM PRZYPADKU BYŁA TO ZATARTA LINKA KTÓRA W KOŃCU PĘKŁA.PEDAŁ CHODZIŁ CORAZ CIĘŻEJ A PRZED SAMYM PĘKNIĘCIEM BARDZO LEKKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek89 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 no mam nadzieje ze to tylko linka. a po nocy jak jest mroz to wogole nie tyle ze Ciezko chodzi ale jeszcze bardzo wolno odbija, no i jak przeciagne czsem tak powyzej 5 tys obrotow to leciutko sie wciska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sieniek121233 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 witam,no to mamy ten sam problem,wczoraj mi pekla linka,autko stoi na parkingu i czeka na pon.az przyjedzie znajomy i mnie scholuje do mechanika,linka ta wytrzymala zaledwie 12tys,poprzednia zrobilem ok.40tys,i nic wymienilem ja profilaktycznie bo jechalem do norwegi i to byl chyba blad,po zalozeniu nowej chodzila ciezej niz poprzednia wiec chyba byla zle zalozona,zobaczymy w pon, jak bedzie tym razem,mam nadzieje ze skrzynia jest jeszcze ok........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek89 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 jutro wymontuje linke i zobacze w jakim jest stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas3112 Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Koledzy proponuje jeszcze sprawdzić łapę od sprzęgła,bo może się trochę zatarła.U mnie np. jak się trochę cofnie łapę to odrazu lekko chodzi(jestem już po wymianie 2 linki)niestety zeby sie do niej dostac trzeba zwalac skrzynie,jak bedzie ciepło to się za to wezmę i zrobie jakies foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sieniek121233 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 kolego jaką łape,tą co odchodzi od skrzyni???czy w środku auta?ja już wymieniłem linke i dalej ciężko chodzi,niewiem co dalej zrobic żeby wkońcu było ok....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danolek Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 moj kolega mial to w almerze. wymienial cale sprzeglo,linke itd. okazalo sie ze linka zatarla sie w przelotce w sciance miedzy kabina a komora silnika. i tyle. tam tez mozna poszukac przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 U mnie ciezko chodzilo,a winowajaca okazal sie docisk,ktory po 200k zaczynal miec dosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek89 Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 to byla tylko linka cale szczescie . zdjolem filtr wychaczylem linke (wczesniej blokujac dzwignie srzegla po jej uprzednim wcisnieciu pedala zeby latwiej bylo potem zamocowac) nalapel do pancerza oleju i jak narazie minely 2 tygodnie prawie i wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fago Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Ja juz dwa razy wymienialem linke sprzegla, w koncu wymienilem docisk, sprzeglo , lozysko, a dobrej firmy bo AISIN'a , dwa dni pozniej w samochodzie pojawily sie te same problemy, pedal sprzegla wpadal, linka nie byla wyciagnieta , bo jest nowa, podobno , łapa która wysprzęgla lubi sie ukrecić,wiec na to tez trzyba uwazac...Jutro bede wiedzial co tak naprawde sie stalo, sprzeglo ma raptem 3-4 dni i zrobilem na nim 250Km...Wczoraj odebralem samochod z naprawy, jak sie okazalao , padly kliniki w lapie ktora odsprzegla, i ta lapa przez to ciezko chodzila , stad opor na pedale sprzegla w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Stysiał Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 koledzy jaka jest cena takiej linki i czy trudno ja wymienic majac warsztat z kanalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek89 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 cena jak ostatnio patrzylem na allegro to kolo 70 zl a co do wymiany to ja to zrobilm bez kanalu najpierw trzeba wyjac te wszystkie "zbiorniczki" od filtra ( nie wiem jak sie to fachowo nazywa) i jest dostep do linki zluzowac srube regulacyjna i wychaczc linke potem trzeba wychaczyc od pedalu to tam trudniej troche z wyciagnieciem ale nie ma tragedi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fago Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Musisz dobrze oblukac jak na dole przy pedale byla regulowana , i ja przeciagnac , zahaczyc wpierw pedal , pozniej mniej wiecej ustaiwc jej dlugosc, i takim pokeretelkiem przy lapie oodsprzeglajacej sobie ladnie wyregulujesz, zeby sie do tego dostac musis zdjac obdowy filtrow powietrza, ,ja osobiscie nic oprocz tych plastikow nie zdjemowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość samir Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 umnie ciezko chodzaca linka skonczyla sie ze docisk sie rozlecial, linka i "lapka" wporzadku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fago Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Mi na warsztacie dwa razy skrzynie zwalali na swoj koszt, bo sprzeglo powymieniali , a tak samo chodzilo jak te stare, a ta lapa to tak ciezko chodzila, ze linka to az skrzeczala,ja stawiam na te lape ,albo na docisk ,dwie linki spsulem za ok220zl zwlozeniem ;/ , mam nadzieje ze teraz bedzie dobrze , bo bede ich nekal dopoki nie bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 wiecie moze co smarowac zeby lapa sprzegla chodzila plynnie? gdzies byl temat ale szukajka nie pokazuje. Sprzeglo nowe a na cieplym chrupie pedal masakrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/10705-p10w10-ciezko-chodzace-sprzeglo-co-jest-przyczyna/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/14524-skrzypienie-pedalu-sprzegla-niby-nic-a-wkurza/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/62039-n15-sprzgo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi