Gość tomm Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Jak sprawdzic czy kompresor od klimy jest dobry? Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Nabić klimę, włączyć i się ochłodzić - wtedy dobry. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajdek419 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 A co się dzieje, że pytasz? Chcesz go sprawdzić w samochodzie czy masz wymontwaony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 sprawdza sie szczelnosc i stopien spręzania. na aucie to wiesz jak gaz musi być nabity poprawna ilośc. a wyjety to musisz mieć sprzecicho do tego odpowiednie. wizualnie nic nie zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomm Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Niedawno kupilem primerke i klima nie jest nabita. Chcialem sie przed nabiciem upewnic czy kompresor dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 są magicy którzy najpierw nabijaja powietrzem i patrzą czy spręzarka sie załaczy . pózniej gaz i dopiero czekają czy chłodzi i czy co najgorsze nie ma wycieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomm Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Dzieki. Sprobuje cos pokombinowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 masz na przewodzie od klimy taki zawór i do niego kostka na 2 kable jesli uklad jest pusty spręzarka sie nie właczy. zewrzyj sobie te przewody i włacz klime zobaczysz czy chodzi to taka prowizorka oczywiscie na sucho chodzić nie moze a sprawdzisz tym tylko czy sprzegło w spręzarce działa i czy cicho chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomm Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Przy przewodzie od klimy nie mam zadnej kostki na dwa kable. Jest owszem ale na trzy kable. Czy to o to chodzi? Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 no moze moze nie znam akurat twojego modelu ale przewaznie jest na 2 moze masz razem czujnik niskiego cisnienia z wysokim ciśnieniem. tak ci tylko dałem porade prowizoryczna równie dobrze do kostki która jest przy sprezarce mozesz podłączyć 12 wolt tam jest zawsze w kazdym modelu kostka 2 pinowa +12 i masa włacza to sprzegło zobaczysz jak pracuje kompresor. ale to wszystko tylko na chwile. najlepiej jechać do zakładu tym sie zajmującego gaz to nie wszystko musisz miec jeszcze olej . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomm Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 ok.dzieki odzywa sie sprerzarka najlepiej jak pojade do warsztatu niech sprawdza szczelnosc ukladu.a po za tym silnik chodzi jak igielka jeszcze raz dzieki pozd. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klonek Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 donn_primerra, są magicy którzy najpierw nabijaja powietrzem i patrzą czy spręzarka sie załaczy mozna nabic powietrzem albo azotem bo tak robia w cely sprawdzenia szczelnosci ale nigdy nie mozna wlaczac wtedy klimy bo moze rozsadzic zawor rozprezny a wtedy to juz klopot niemaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajdek419 Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 równie dobrze do kostki która jest przy sprezarce mozesz podłączyć 12 wolt tam jest zawsze w kazdym modelu kostka 2 pinowa +12 i masa włacza to sprzegło zobaczysz jak pracuje kompresor albo spalisz diodę w cewce spręzarki jak zamienisz polaryzację. Pomysł z warsztatem jest jak najbardziej dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 albo spalisz diodę w cewce spręzarki jak zamienisz polaryzację. bez obawy tam jest zwykła cewka zadnej diody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomkuchar Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Ja też proponował bym jakiś zakładzik. Ja mam podobny problem Kupiłem p11 niedawno i wcześniejszy właściciel powiedział że nienabijał bo klima jest nieszczelna. Mam dobrego znajomego który się tym zajmuje. Bliżej wiosny jak będziemy mieli i ja i on więcej czasu to mi sprawdzi i nabije jeśli będzie wszystko wporzo. Przynajmniej wszystko mi wytłumaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi