Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] predkosc maksymalna dla GA14DE w almerze 3 drzwiowej

Gość Maxko
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przepraszam za kolejny temat w tym dniu, ale nadarzyla sie okazja do pojechania na prawde szybko [dosc dluga prosta i kumpel w aucie obok...].

moja alma to 1.4 75 koni [kolektor 73c juz mam, czeka na montaż]

Niestety przy 140, zapiętym 4 biegu, bodaj połowie obrotomierza i gazie wcisnietym do deski auto przestalo przyspieszac. Czy to jakis niepokojący objaw czy jednak to auto potrzebuje na prawdę długiej prostej żeby dobić do powiedzmy broszurowych 170?

Jeżeli jednak to jakiś niepokojący objaw to co jest jego przyczyną? Czy wymiana kolektora moze cos dac w takim wypadku?

dzieki za pomoc i przepraszam ze tak marudze :|

Maxko, no ja jak miałem ga14de alme 3d z wymienionymi wałkami z ga16ds kolektorem ssacym 73c układem wydecgowym z almy gti stożek k&n kit koła 15 od almy gti

i wyciągałem 185km

[ Dodano: Sob 07 Lut, 2009 23:20 ]

Maxko, ale to zależy od skrzyni z ga16debyła chyba dłuższa

Gość Misiek_nx

Maxko, kolego coś nie tak masz. ja dochodziłem moją 1.4 75km to 130 na 3 biegu a ogolnie bujała sie do 180 bo wiecej nie probowałem... ja jedyne co miałem zrobione odcinka na 7200

tez dojde do 130 na trojce, ale potem trzeba zmienic bieg i jest smierc.

Gdzie jechales te 180 i jak duzo czasu potrzeba bylo zeby rozbujac auto do takiej predkosci?

Gość Misiek_nx

nie potrzebowałem dużo, trudno ocenić ile to trwało bo było to na trasie. Po prostu powoli dzielnie szła do 180, chociaż silnik wył :-) Wymieniałeś filtry swiece itd ?

ta no, filtry nowe, oleje nowe, przeczyszczone styki w palcu rozdzielacza. Swiece nie pamietam, musze sprawdzic jutro na rachunku.

No to coz, musze odwiedzic autostrade : ). Jakby ktos mial pomysl w czym problem to piszcie.

Gość Misiek_nx

Maxko, a to świeży zakup? Może jest po prostu zamulona? Wlej vpowera po kręć ją troche po obrotach- tylko żeby sie nie okazało że masz końcówke silnika

silnik ponoc w bardzo dobrym stanie [opinia mechanika]. Kupiona juz chwile temu i odmulam ją dość często :diabel2:

jedynka dwojka i trojka ida jak zloto, czwórke zapinam to koniec zabawy.

Gość Misiek_nx

Maxko, nissany słynąz kijowej 4ki :-) wrzuć 5 przy 140 :-) Np moj 100nx od 150 lepiej przyspiesza na 5tce niz na 4... gdzie teoretycznie powinien miec lepszy moment i moc

Pogrzebałem i coś znalazłem :D Moja była wzasadzie seryjna, sedan ciężki, nominalnie 87km, przyśpieszony zapłon, zimny dolot, końcówka sprzęgła :D jakość filmu kiepska ale można zobaczyć jak ciągnie w okolicach prędkości max. V max (nie na filmie) 200km/h ale trwało to wieczność do 180 jeszcze idzie, potem do 190 też jakoś powoli dochodziła a od 190 do 200 to wieczność i dużo wolnej przestrzeni potrzeba :D

testy właśnie na 4 biegu... piątka raz wrzucona powyżej 180km/h a jak mruczy jak dobre V6 :one:

• 1 rok później...

:) witam ma almerke 1.4 3d 75km i ja dalem rade 180 km ale za krutka trasa zeby bujnoc jom mocniej ale przy tej predkosci to mi starczylo ale pozniej w 4 osoby poszla leki dytkiem 160km a co do biegow to masakra 2, do 96km 3 i 4 sa bardzo mocne i dlugie ale niesprawdzalem ile pujdzie do odcinki pozdrawiam wszystkich maniakow ....

:) Witam po dlugim czasie sprawdzilem ile moja almerka idzie 3d 98 1.4 75km w papierach z niemiec po lifcie tak jak wczesniej pisalem 2-bieg 96 km 3-bieg 145km do konca a 4-bieg 180 km i piatka ale to juz chyba byl koniec bo wiecej niechciala isc musze ERG wywalic i moze wtedy pujdzie wiem ze kolektor ma 73c czyli dobrze , :blink:

• 4 tygodnie później...

moja na 3 jedzie 175 ale już leciała 220 na obwodnicy gdańska a tak190 to normalnie sie napędza