Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] jak położyć instalację

Gość Zygmin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamontowałem sobie z przodu auta dodatkowe diody, a z racji tego, że panowie policjanci mogą mieć do nich problemy chcę zamontować jeszcze wyłącznik i tutaj moje pytanie: w jakim miejscu mogę umieścić przewód idący z przodu auta, pod maską, prowadzący aż do kabiny samochodu? Chodzi o to czy mogę beż żadnego wiercenia wykorzystać jakiś fabryczny otwór, żeby umieścić w nim przewód?? Np z jakimiś innymi kablami?? Pozdrawiam!

Gość leszek710309
Chodzi o to czy mogę beż żadnego wiercenia wykorzystać jakiś fabryczny otwór, żeby umieścić w nim przewód?? Np z jakimiś innymi kablami?? Pozdrawiam!

Sam sobie odpowiedziałeś znajdź w ścianie grodziowej miejsce gdzie wchodzi instalacja lub jakaś linka , podważasz gumkę (przelotkę)od wewnętrznej strony delikatnie śrubokrętem przekładasz kawałek drutu i mocujesz do niego przewód i wciągasz do środka Przewód nie może dotykać do blachy karoseryjnej musi iść w gumie!!!

drugie miejsce to po stronie pasazera, duzo latwiejsze. musisz przykucnac przy prawych drzwiach i jak zobaczysz tapicerke konczaca sie to nad nim jakies 2-3cm wyzej jest przejscie do komory silnika (czarna guma) pozniej mozesz poprowadzic w strone kierowcy dopinajac sie tryktykami do przewodow hamulcowych. przewod pusc w peszelu (wrzuc w google bedziesz widzial co to jest) a wlacznik proponuje umiejscowic przy regulacji elektrycznej wysokosci swiatel.

przewod mozna ladnie poprowadzic za tunelem srodkowym zdejmujac jedynie boczne plastiki tunelu srodkowego (masz tez po drodze dwa wieszaki zeby przewod nie dyndal ci luzno.

policja sie napewno przyczepi uzywajac diod jako swiatel dziennych mozesz miec wlaczone jedynie diody, ew pozycje a nie diody i mijania.

swoja droga wrzuc jakies zdjecia jak to wyglada.

pozdr

eX wiem co to jest peszel - mam z nim styczność czasami w pracy;) Dzisiaj poszukam tych otworów. Tak się składa, że po poprzednim właścicielu mam nieużywany przełącznik właśnie przy regulacji świateł,więc go sobie wykorzystam:) Mam tylko nadzieję, że po drodze do pracy już dzisiaj panowie mundurowi mnie nie shaltują:P A problemy będą na pewno bo diody są czerwone (pod kolor auta), jak będę miał jakieś foty to wrzucę. pozdr:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...