Gość Młody90 Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam od niedawna jestem posiadaczem nissana micry 2004 1.2 automat. Ma przejechane 54 tysiace km i chce sie dowiedziec po jakim przebiegu trzeba wymienic olej w skrzyni i najlepiej na jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExtasyGirl Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 chętnie podbiję wątek tylko że ja mam przejechane 127 tys r 99 silnik 1,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marioxxx2 Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Ilość : 3.2L Rodzaj : olej do przekładni automatycznych typu ATF Dexron II wymiana : co 45000 lub co roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Młody90 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Dzięki za info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExtasyGirl Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Ilość : 3.2LRodzaj : olej do przekładni automatycznych typu ATF Dexron II wymiana : co 45000 lub co roku obiło mi się o uszy że w niektórych skrzyniach tego oleju się nigdy nie wymienia.... to prawda jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość attor Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 45 tys lub rok tyczy się k12 czy k11 mnie interesuje kiedy wymienić olej pierwszy raz w k12 1.4 a/t a potem co ile kolejne wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funio Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Jak byscie co roku wymieniali ten olej to po pieciu latach idziecie z torbami to nie ma ceny plynu do szyb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wik Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 witam w K11 wymiana jest co 60 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRZEJ104 Opublikowano 21 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Witam. Jaki jest zalecany olej do skrzyni manualnej Micra k12 1.2 b 04r i co ile się wymienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandox Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Podbijam temat. Ponieważ dopiero zapoznaję się z tym autem szukam informacji jakie skrzynie występowały w K12 1,2 80KM. Mam 4-stopniowy automat więc niee jest (chyba) NCVT. Ale poprawcie mnie jeśli mylę. Oczywiście w ślad za tym pytaniem jest następne: jaki olej, co poza olejem wymienić itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 dexos 3 i o ile pamiętam to aż 7,7l ale zawsze wchodzi o wiele mniej.Olej bardzo drogi ale są zamienniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listomek2015 Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Witam.Aby nie zakładać nowego tematu to postanowiłem przykleić się tutaj,pytanie do znawców i posiadaczy K12 automat temat banalny ale jakoś nie mogę go zrozumieć ,olej na bagnecie w skrzyni automatycznej sprawdza się ? na zimnym oleju dokąd powinien sięgać na bagnecie bo według instrukcji sprawdzamy na ciepłym uruchomionym i wtedy powinien pokazać między min a max ale na zimnym pokazuje dużo dużo ponad zakrzywienie i tak naprawdę nie wiem czy mam dobrze czy dolać Podpowiedzcie jak to powinno być na tym zimnym Widzę że nikt nie jest w stanie powiedzieć mi do którego miejsca powinien być olej na bagnecie na zimnym silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi