Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Niemożność zakluczenia drzwi

Gość rockybor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rockybor

Witam

Wczoraj wymieniłem głośniki w drzwiach. Zacząłem od prawej tapicerki drzwi. Jak wiadomo poszła mi ona znacznie gorzej niż lewa bo była pierwsza. Konkretnie problem polega tym, iż po złożeniu wszystkiego okazało się że nie da się zakluczyć (zamknąć) zamka. Od wewnątrz "cypek" "wichajster" zachowuje się jakby był zablokowany przez coś.

Drugi raz nie rozbierałem tego bo warunki atmosferyczne nie są za dobre, a wiecie jak to jest pod chmurka. Pozdrawiam i dzieki za sugestie.

Gość conan_librarian

Miałem dokładnie to samo po wymianie głośników (pierdzielone japońce - pół samochodu rozbierać żeby dostać się do głośników).

U mnie wystarczyło wyjąć tą plastikową osłonkę klamki wewnątrz - to ona haczyła o taki dynks. Zdejmij to i załóż jeszcze raz zwracając uwagę żeby nic nie haczyło. Zajmuje to max 2 min czasu i możesz siedzieć w furze więc pod chmurką nie będzie problemów.

Gość rockybor
wyjąć tą plastikową osłonkę klamki wewnątrz

taki pomysl zrealizowałem na szybko odrazu po defekcie, lecz nie pomoglo. mysle ze w takim razie moze jakos krzywo tapicerka sie ulozyla, no chyba ze jakas precik siadl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...