Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] POMOCY!!!!! HOLENDERSKI GAZ I KILKA MALYCH PROBLEMOW

Gość bmxooo

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM SERDECZNIE OD TYGODNIA JESTEM WLASCICIELEM NISSANA ALMERY 1.4 16V SEDAN Z 1996 ROKU AUTO KUPILEM OD PIERWSZEGO WLASCICIELA W POLSCE KTORY MOWIL ZE AUTO SPROWADZIL Z HOLANDII DWA LATA TEMU Z ORGINALNYM HOLENDERSKIM GAZEM ZAKLADANYM OD NOWOSCI MAM KILKA PROBLEMOW ODNOSNIE TEGO AUTKA PO PIERWSZE ZDARZYLO MI SIE ODPALIC AUTKO SKOCZYLY OBROTY W GORE W DOL I AUTO ZGASLO ZA DRUGIM RAZEM BYLO OK TYLKO LEKKO STRACI CZASEM (BARDZO ZADKO MOC PRZEZ CHWILE MOZE TO WINA BENZYNY) TO JESLI CHODZI O BENZYNE ALE CHODZI MI O GAZ W TYM TKWI PROBLEM BARDZO CZESTO ZDARZA MI SIE PO PRZELACZENIU NA GAZ ZE AUTO TRACI MOC SPADAJA OBROTY I LEDWO CO IDZIE AZ MUSZE PRZELACZYC NA BENZYNE I JEST OK LUB ZREDUKOWAC BIEG POWOLI DODAWAC GAZU I WSZYSTKO WRACA DO NORMY CO Z TYM ZROBIC???? NASTEPNY PROBLEM JEST Z ABS DZIALA KONTROLKA ALE NIE DZIALA ABS SPRAWDZAŁEM NA SLISKIEJ POWIERCHNI CZY JEST TAKA MOZLIWOSC ZE MAM KONTROLKE A NIE MAM ABSU BO TAK POWEDZIANU MI W WARSZTACIE PODCZAS WYMANIU FITRA BENZYNY I OLEJU OSTANI PROBLEM TKWI W OGRZEWANIU TYLNEJ SZYBY NIE MOGE OGRZAC POLOWY TYLNEJ SZYBY POCZAWSZY OD POLOWY DO GORY JAK ZNALESC PRZYCZYNE TEGO I JAK TO NAPRAWIC Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI BIORE SIE ZA AUTKO BO LUBIE MIEC WSZYSTKO OK:]

Oczy mnie rozbolały - po co ten caps :diabel2:

Zerknij pod maskę czy jest pompa od ABSu, jeśli nikt jej nie wyrwał to jest na pewno :)

pełno jest opisów w sprawie naprawy przyczyn nie działania ABSu na forum

, wystarczy czas i szukajka.

Co do tylnej szyby, to zapewne są ścieżki przetarte i dlatego nie grzeją, przyjrzyj się bliżej lub posprawdzaj miernikiem każdą z osobna, uszkodzoną ścieżkę naprawia się lakierem elektroprzewodzącym.

W sprawach silnika jestem zielony jak moja primerka :D

tez mialem problem z holenderkim gazem taki sam jak u ciebie w Toyocie Carinie, szukalem specjalistow w calej Polsce i nic. Nikt niechcial podjac sie holenderskiego gazu z braku czesc. Doradzili mi tak wymienilem parownik na wloski i jest wszystko oki. nie ten samochod byl.

Takze znajdz dobry warsztat gazowniczy i zamien parownik na nowy jakis wloski oni ci dobiora.

dzwonilem do warsztatu zajmujacego sie instalacja holenderskich gazow Powiedziano mi zebym sie zglosil (Pruszkow) mam ponad 100km wiec sie grubo zastanawiam czy jest sesn jechac ale moze w nastepnym tygodniu pojade Tu jest strona tego warsztatu http://www.adgaz.eu/ ja mam niby kolteca wiec moze sie uporaja z moim problemem sam juz nie wiem co robic

[ Dodano: Sro 18 Lut, 2009 21:40 ]

Dodam ze mi takze doradzono wymiane gazu (calego przodu) i wyceniono na 1600zl Wiec to troche jest pieniedzy :(: :(:

dziekuje za odpowiedz Wlasnie byłem na ich stronie i znalazlem oddzial nie daleko mnie w Płocku( mam nadzieje ze oni tez beda sie znac) Bo u pieciu gazownikow u ktoryvh byłem to rozkladaja rece Ciekawe ile moze kosztowac taka regulacja gazu w serwisie????? Zreszta jutro zadzwonie to sie dowiem I co do tego tematu to przepraszam ze nie w dziale LPG ale jestem tu nowy :) i zrobiłem gdzie sie dalo:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...