Gość mahatma Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 I tu sie nie da niezgodzic Dlatego kupuje gwarancje i plywam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 A ile kosztuje ta gwarancja? Czy to jest w ogóle opłacalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 28 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 Dzisiaj właśnie wymienili mi w ASO prawy wahacz w Muranie. Wybiła się tuleja gumowa w nim i niestety, ten element jest niewymienialny - trzeba wywalić cały wahacz. Nowy kosztuje w Nissanie 1200; zł ale załatwiłem nówkę w necie za 650; zł. Efekt jest rewelacyjny po wymianie, jakbym miał nówkę totalną. jest teraz taki sztywny i zwarty że szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mahatma Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 A ile kosztuje ta gwarancja? Czy to jest w ogóle opłacalne? Ja mam oferte z click4warranty i kosztje 517GBP na 3 lata 5 gwiazdek gwarancja limit do 7000GBP na kazda naprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanista Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Witam, mam skrzynkę!!! wyjęta z rozbitego auta kupionego w 2008 roku, numery się zgadzaję - cokolwiek to znaczy :-) Przebieg minimalny - kilka tysięcy mil. w tym tygodniu będzie wymiana w Smoku wiec dam znać jak sie sprawuje z nową "nerką" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilro Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Romanista - tylko wlej oryginalny olej NS-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiara Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Witam! Od tygodnia mam nową wersje Murana SL z 2008r.z USA a razem z nim sporo pytań,ponieważ nie mam instrukcji(mają dosłać).W moim aucie po zamknięciu całkowitym,nie domykają się automatycznie okna i nie wiem jak to ogarnąć.Nie wiem też,kiedy można używać biegu L(Low).Tyle na początek,jeżeli ktoś zna tę wersję to proszę o radę ,bo sama na dziś jeżdżę po "omacku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr slawooo Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Witam! Od tygodnia mam nową wersje Murana SL z 2008r.z USA a razem z nim sporo pytań,ponieważ nie mam instrukcji(mają dosłać).W moim aucie po zamknięciu całkowitym,nie domykają się automatycznie okna i nie wiem jak to ogarnąć.Nie wiem też,kiedy można używać biegu L(Low).Tyle na początek,jeżeli ktoś zna tę wersję to proszę o radę ,bo sama na dziś jeżdżę po "omacku". co do okien może masz wersję bez domykania a jeżeli to musisz przytrzymac kluczyk jak zamukasz na guziku przez kilka sekund a bieg l służy do ciągnięcia przyczep lub holowania innego samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Witaj Kiara! Z tego co piszą w mojej instrukcji to "L" używasz wtedy kiedy ciągniesz np przyczepkę i jedziesz w terenach górzystych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiara Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Witam !Jeszcze co do biegu L,czy mogę w trakcie jazdy przełożyć z D na L,czy muszę zatrzymać samochód?Na gałce od biegów są dwa przyciski,jeden z przodu wciskamy przy zmianie biegu,drugi z boku od strony kierowcy-no właśnie od czego,jak i kiedy go używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiara Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Witam !Jeszcze co do biegu L,czy mogę w trakcie jazdy przełożyć z D na L,czy muszę zatrzymać samochód?Na gałce od biegów są dwa przyciski,jeden z przodu wciskamy przy zmianie biegu,drugi z boku od strony kierowcy-no właśnie od czego,jak i kiedy go używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiara Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Aha!i jeszcze klawisz AWD,ponoć żeby go włączyć trzeba zatrzymać samochód lub jechać do 10km/godz,wydaje mi się że mój jest zablokowany,nie można go włączyć bo daje opór i nie pali się kontrolka.Co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 ja ost L wrzucielm przypadkowo przy okolo 80 i póki co smigam dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiara Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 ja ost L wrzucielm przypadkowo przy okolo 80 i póki co smigam dalej:) Rozumiem że przypadkowo w trakcie jazdy przełożyłeś z D na L i nic się nie wydarzyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Aha!i jeszcze klawisz AWD,ponoć żeby go włączyć trzeba zatrzymać samochód lub jechać do 10km/godz,wydaje mi się że mój jest zablokowany,nie można go włączyć bo daje opór i nie pali się kontrolka.Co z tym zrobić? Kiara! AWD załączasz wtedy, kiedy np. wjeżdżasz pod górę w zimie na śniegu. Wtedy masz stały napęd 4x4, ale UWAGA! działa tylko do ok. 10-15 km/h powyżej tej prędkości rozłącza się. Oczywiście po włączeniu opcji AWD powinna zapalić się żółta kontrolka na desce. Być może w twoim murano trzeba go wcisnąć w jakiś tajemniczy sposób? Bo u mnie po prostu działa tak jak napisałem wyżej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 kiara przypoadkowo Sławku to my mamy cały czas naped na 4 tylko ze 70 chyba na przod i 30 na tyl i to sie ziemia w zaleznosci o przyczepnosci:) a to AWD to rozkład 50/50 tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 (edytowane) kiara przypoadkowo Sławku to my mamy cały czas naped na 4 tylko ze 70 chyba na przod i 30 na tyl i to sie ziemia w zaleznosci o przyczepnosci:) a to AWD to rozkład 50/50 tak? Niezupełnie jest tak jak napisałeś, w przypadku poślizgu, to rozkład jest nawet 60/40 i w zależności od tego jak jest z przyczepnością, to elektro-sprzęgło załącza i wyłącza nawet całkowicie tył. Jedziesz latem 110 km/h jest sucho więc ciągnie tylko przód, ale przy tej samej prędkości wchodzisz w zakręt, koła tracą przyczepność i już zaczyna się załączać tył. AWD działa dokładnie tak jak napisałeś 50/50 ale tylko do 10-15 km/h. Ja swego czasu próbowałem ruszać z piskiem i tylko przód mi piszczał przez chwilę - tył był obojętny.Pozdrawiam Podobno tylko w nowych Murano 2009 jest stały napęd 4x4 tak jak w Infiniti. Edytowane 9 Października 2009 przez Strażak Sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanista Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Panowie, dziś Smok wyjechał o włąsnych siłach z hali. koła kręcą, silnik pracuje spokojnie, wszystko gra. w poniedziałek bedzie tylko jakieś programowanie, sprawdzanie błędów etc. Pacjent przeżył operację, teraz musi dojsć do siebie i w drogę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiara Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Kiara! AWD załączasz wtedy, kiedy np. wjeżdżasz pod górę w zimie na śniegu. Wtedy masz stały napęd 4x4, ale UWAGA! działa tylko do ok. 10-15 km/h powyżej tej prędkości rozłącza się. Oczywiście po włączeniu opcji AWD powinna zapalić się żółta kontrolka na desce. Być może w twoim murano trzeba go wcisnąć w jakiś tajemniczy sposób? Bo u mnie po prostu działa tak jak napisałem wyżej. Pozdrawiam -Strażak-chyba jest coś na rzeczy że mam to AWD na stałe,bo moje auto to nowy model 2009,pojechałam do serwisu,ale mieli mgliste pojęcie,bo w polskiej wersji mieli raptem dwa,a w amerykańskiej słabo się orientują.Ten nowy model ma zmienioną skrzynie biegów,i trochę innych rzeczy,możliwe że i AWD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiara Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 co do okien może masz wersję bez domykania a jeżeli to musisz przytrzymac kluczyk jak zamukasz na guziku przez kilka sekund a bieg l służy do ciągnięcia przyczep lub holowania innego samochodu -próbowałam coś wykombinować,ale nic nie wyszło.Mój samochód to nowy model 2009 i ma tzw.inteligentny klucz.W praktyce nosze go w torbie,lub kieszeni wystarczy mieć go blisko siebie żeby otworzyć i zamknąć samochód,naciskająć guzik na klamce.Więc mogę otworzyć-zamknąć guzikiem,pilotem,lub kluczem który jest w pilocie.Ja przytrzymałam guzik,ale nic z tego,podpowiedz coś jeszcze,bo mnie te szyby dręczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiara Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Napiszcie jakie średnie spalanie mają wasze wozy,w mieście i na trasie,bo na razie jeszcze się w galonach nie mogę połapać.Chociaż,zatankowałam do pełna,kolejny dzień jazdy,a srzałka w miejscu.Rozglądam się za nawigacją,jeśli ktoś ma sprawdzoną,to poproszę o namiary.(tylko w miarę prostą,mam dość tej techniki!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Napiszcie jakie średnie spalanie mają wasze wozy,w mieście i na trasie,bo na razie jeszcze się w galonach nie mogę połapać.Chociaż,zatankowałam do pełna,kolejny dzień jazdy,a srzałka w miejscu.Rozglądam się za nawigacją,jeśli ktoś ma sprawdzoną,to poproszę o namiary.(tylko w miarę prostą,mam dość tej techniki!). załóż inny temat o spalaniu bo zaraz dostaniesz warna za OT;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nora666 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Mam problem w moim Murana, a mianowicie część klawiszy na kierownicy przestała działać i to dziwnie, bo radio mogę zrobić głośniej, ale ciszej już nie, stację mogę przyrzucić w górę , a w dół nie, mogę przełączać z radia na CD, ale zupełnie wyłączyć nie mogę, no i wreszcie z drugiej strony kierownicy nie działa mi tempomat. Może ktoś coś mi na to poradzi, bezpieczniki nie były sprawdzane, gdyż wydaje mi się dziwne, że jeden przełącznik działa w jedną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilro Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Nora - dziwny objaw, ale mimo wszystko zaczalbym od sprawdzenia bezpiecznikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanista Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Witam odebrałem właśnie Smoka z serwisu. Stal bidul ponad dwa tygodnie ale ma teraz świeżą nerkę :-) z 2008 roku. Jeździ!!! Widziałem co trzeba wyjąć z niego aby wymienic skrzynię - generalnic całe bebechy wraz z wałem, potem porozkręcac wszystko i poskręcać na nowo - słowem Adam Słodowy by lepiej tego nie wymyślił to tyle, chciałem sie tylko podzielić dobrą informacją :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi