Gość pumbaj Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 W jaki sposób je odetkać ?? raz przeczyściłem je cieniutkim drucikiem i było ok do 15min :/ potem znowu zaczęło się to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek710309 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam. Najlepiej jest pościągać wężyki ze spryskiwaczy (podgrzej zapalniczką) i wymontować spryskiwacze przeczyścić cieniutkim drucikiem i przedmuchać powietrzem. Zanim podłączysz wężyki to włącz na chwilę spryskiwacze żeby ewentualny syf z wężyków wyleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 a najlepiej to wywalić cały płyn jaki masz i wyczyścić cały układ bo skoro znowu się zapchały po 15 minutach to oznacza że masz tam sporo syfu i wina nie leży po stronie spryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 skoro znowu się zapchały po 15 minutach to oznacza że masz tam sporo syfu i wina nie leży po stronie spryskiwaczy. Może tak być. Ja co jakiś czas szpilką przeczyszczam dysze, pod maską zdejmuję wężyki, przedmuchuję je sprężarką i jest gicior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 przedmuchuję je sprężarką Taką zwykłą na stacji benzynowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 od jakiego auta bedą pasowały nowe spryskiwacze moze przerabiał ktos ten temat... [ Dodano: Pią 13 Lut, 2009 14:09 ] oczywiscie do p10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kolumban Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Ja czyszczę szpilka i jest git. Może zaciąga Ci jakiś syf ze zbiorniczka i dlatego cały czas się zatyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 od jakiego auta bedą pasowały nowe spryskiwacze moze przerabiał ktos ten temat... [ Dodano: Pią 13 Lut, 2009 14:09 ] oczywiscie do p10 najlepiej od p10 idz do aso zapytaj takie duperele czesto w aso sa tansze niz np na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 W 100NX zrobiła mi się dziurka mała w zbiorniczku od góry (pękł pojemnik) i tamtędy syf leciał do środka, czyszczenie co 2 użycia musiałem robić (szpilką), dziurę zakleiłem i był spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 takie duperele czesto w aso sa tansze niz np na allegro Dobre sobie.... :diabel2: Kiedyś się pytałem o spryskiwacze do P11 -chyba ze 180zł sobie życzyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 A czy P10 i P11 mają takie same spryskiwacze co N15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 zależy który rok ale końcówka serii n15 ma takie same, numer części 28930-0m000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Nie znalazłem lepszego tematu, żeby zadać to pytanie: Co zrobić, żeby w p11 nie spadały wężyki ze spryskiwaczy? Dokładnie to spada czasami ten biały plastik ze spryskiwacza. Wy też macie taki problem? Myślałem, żeby jakoś zakleić, ale boje się, że zakleje w środku i już wogóle nie będzie leciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 zależy który rok ale końcówka serii n15 ma takie same, numer części 28930-0m000 Ok, dzięki.Teraz pozostaje pytanie czy te spryskiwacze mgłowe poradzą sobie z psikaniem powyżej 100km/h, bo te pompki w naszych nissanach nie naleza do najwydajniejszych.Chyba zeby zmienic jeszce pompke :036: Tutaj piszą że sobie radzi znakomicie przy 120-140km/h http://www.klub.citroen.triger.com.pl/modu...icle.php?id=252 no ale tam jest inna pompka. [ Dodano: Sob 21 Lut, 2009 07:53 ] EDIT@Nie mam pojęcia od czego zaadoptowac takie spryskiwacze mgłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi