Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Pomocy , rozrusznik?

Gość Radziej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , proszę o pomoc , bo potrzebuje samochodu :( Sunny 2.0d . Do dzisiaj palił bez problemu praktycznie na dotyk. Dzisiaj naprawiony został alarm , po zrobieniu wszytskiego samochod cisza. zapalaja sie kontrolki a silnik ani drgnie. Chwila minęła kilka prob i odpalił jeździłęm postawiłem pod domem. zgasiła i po chwili odpaliłem , żeby sprawdzic czy mi rano zadziała wszystko pieknie. Aha jeszcze wmiedzy czasie tez tak raz miał w ciagu dnia nie odpalił a z ktoryms razem mu sie udało ciezko ale odpalił. Teraz z ciekawości wyszedłem sprawdzic czy zapali. Zakrecił lekko podusił i nic , za drugim razem juz totalna cisza zero odzewu, nawet nie zadrzy. Co to może być , pomocy potrzebuje na jutro samochód i nie wiem co tu kurka zrobić

a pomyślałeś o tym że może to mieć jakiś związek z alarmem który odcina Ci rozrusznik, zapłon itd.?

po odpaleniu wlaczylem alarm i sprobowałem uruchomic nie było problemu , naprawa alarmu polegała na podlaczeniu nowej wyjki i nowego czujnika maski wiec nic powaznego nie zmieniałem , wiec myslę ze to mozna odrzucic

to jakiś kiepski masz pan ten alarm:) ciężko powiedzieć tak na odległośc co to może być bo przyczyn takie stanu rzeczy może być mnóstwo.

tak zobaczylem ten temat http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ight=rozrusznik i tu sie dzieje to samo , wiec pewnie szczotki albo cos sie odpielo jutro jakos musze to przejrzec

[ Dodano: Pią 13 Lut, 2009 09:26 ]

Na popych odpaliłem , pojezdzilem zgasiłem. poprawiona jest wtyczka sterujaca od stacyjki sprawdzone przewody , niestety na zimno jeszcze nie testowałem na ciepłym cały czas pali bez problemu

[ Dodano: Pią 13 Lut, 2009 09:37 ]

jeszcze co do alarmu to sie pomyliłem , jak jest wlaaczoony to nic sie nie uruchamia , wiec jakas blokade ma , ale mowie alarm wykluczamy bo sprawdzoen to pewnie cos z rozrusznikiem ? MAacie moze jakiegos przyzwoitego fachowca , w okolicach warszawy , ktory zrobił by to niedrogo?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...