Gość Radziej Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam , proszę o pomoc , bo potrzebuje samochodu Sunny 2.0d . Do dzisiaj palił bez problemu praktycznie na dotyk. Dzisiaj naprawiony został alarm , po zrobieniu wszytskiego samochod cisza. zapalaja sie kontrolki a silnik ani drgnie. Chwila minęła kilka prob i odpalił jeździłęm postawiłem pod domem. zgasiła i po chwili odpaliłem , żeby sprawdzic czy mi rano zadziała wszystko pieknie. Aha jeszcze wmiedzy czasie tez tak raz miał w ciagu dnia nie odpalił a z ktoryms razem mu sie udało ciezko ale odpalił. Teraz z ciekawości wyszedłem sprawdzic czy zapali. Zakrecił lekko podusił i nic , za drugim razem juz totalna cisza zero odzewu, nawet nie zadrzy. Co to może być , pomocy potrzebuje na jutro samochód i nie wiem co tu kurka zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 a pomyślałeś o tym że może to mieć jakiś związek z alarmem który odcina Ci rozrusznik, zapłon itd.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radziej Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 po odpaleniu wlaczylem alarm i sprobowałem uruchomic nie było problemu , naprawa alarmu polegała na podlaczeniu nowej wyjki i nowego czujnika maski wiec nic powaznego nie zmieniałem , wiec myslę ze to mozna odrzucic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 jak to po dopaleniu uruchomiłeś? po odpaleniu czego co uruchomiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radziej Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 wlaczylem alarm i odpalilem samochod wiec alarm nie blokuje , oczywiscie wtedy kiedy jeszcze samochod odpalał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 to jakiś kiepski masz pan ten alarm:) ciężko powiedzieć tak na odległośc co to może być bo przyczyn takie stanu rzeczy może być mnóstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radziej Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 tak zobaczylem ten temat http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ight=rozrusznik i tu sie dzieje to samo , wiec pewnie szczotki albo cos sie odpielo jutro jakos musze to przejrzec [ Dodano: Pią 13 Lut, 2009 09:26 ] Na popych odpaliłem , pojezdzilem zgasiłem. poprawiona jest wtyczka sterujaca od stacyjki sprawdzone przewody , niestety na zimno jeszcze nie testowałem na ciepłym cały czas pali bez problemu [ Dodano: Pią 13 Lut, 2009 09:37 ] jeszcze co do alarmu to sie pomyliłem , jak jest wlaaczoony to nic sie nie uruchamia , wiec jakas blokade ma , ale mowie alarm wykluczamy bo sprawdzoen to pewnie cos z rozrusznikiem ? MAacie moze jakiegos przyzwoitego fachowca , w okolicach warszawy , ktory zrobił by to niedrogo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walek232 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 cześć stawiam na szczotki sprawdz też wyłacznik elektromagnetyczny oraz połaczenia przewodów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Radziej Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Oj temat do zamkniecia , zapomniałem zupelnie byla luzna wtyczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.