Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14]Obrotomierz oraz przeguby- help me

Gość kreweta

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Nissana Sunny N14 94' hatchback 3 drzwiowy i Mam pytanie a raczej pytania... a mianowicie mam taki problem z obrotomierzem ,że mi wariuje czasami jak przeciągne auto po wyzszych obrotach troche nim poszaleje to działa na chwilę ale później znowu wskazówka się waha dosłownie lata jak opętana od min do max obrotu wskazówki. Pytanie czy wie ktoś moze co to moze być od czego tak się dzieje? bo chyba nie od linki bo tak to by tylko lekko latał a on wariuje ciągle i to mówie od min do max wychyłu wskazówki... Jak ktoś wie od czego prosił bym o pomoc. Drugie moje pytanie jest takie ze mam do wymiany przeguby zewnętrzne obydwa. Czy opłaca mi się wstawić uzywane od innego auta? i jak się da trzecie pytanie: jaka jest zarówka z tyłu w bagażniku do oswietlenia bagaznika? z góry dziękuje za pomoc

co do przegubow: ja wsadzilem do swojego przeguby za 55zl/sztuka - smignalem juz ponad 12 tys i wszystko cacy! dogladam tylko gum czasem, i byle by smar tam byl.

Kupilem na allegro. marka: dachstein bodajze - najtansze byly :) Wiec nie ma mowy o uzywanych nawet.

Bo trzeba sie zastanowic, ile tym autkiem jeszcze zrobisz? :)

Gość rafalk86

ja osobiści przeważnie kupuje używane części do mojego sunny i nie narzekam, jakieś pół roku temu kupiłem używane półosie kompletne z przegubami i zrobiłem 20tyś km i działają bez zarzutu a za całą półoś dałem tyle co za jeden nowy przegub.

A mam jeszcze jedno pytanie bo ja mam Sunnego N14 94' 1,6 16V czy przeguby np od 1,4 też będą pasowały? czy też musi być 16V czy np od zwyczajnej 8 też pasują... orientuje się ktos moze? bo do mojego 1,6 16V są drogie ale np do 1,4 są o połowę ceny tańsze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...