Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Skrzynia czy sprzęgło?

Gość mjoozek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem szczesliwym posiadaczem Micruni K11 1.0 16v 95r 218tys

Mam pytanko czy ktos mial cos takiego. Stalem na skrzyzowaniu i nie moglem wrzucic zadnego biegu!!! Zostalo zepchniecie auta na pobocze. Gdy zgasilem silnik to udalo mi sie wrzucic bieg. Do domu dotarlem na dwojce. podczas zwalniania na skrzyzowaniach i wciskaniu sprzegla cos tluklo i stukalo. Co to moze byc ? Sprzeglo czy skrzynia ? Wczesniej czasem wydawalo mi sie ze sie troszke sprzęgło slizga ale tylko czasem. Jakie ewentualnie sa koszt naprawy ...

Dzieki za podpowiedzi

Na 99% sprzeglo: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=50974 - to samo pare dni temu mialem. Wypadla Ci spreznyka amortyzator i zblokowala sprzeglo.

Koszt to okolo 350 - 400 zlociszy za komplente sprzeglo plus robota jesli dasz do warsztatu.

Dzieki za podpowiedz

Tez mam takie podejrzenia ze to sprzęgło. Teraz pytanko jakiej firmy sprzęgło wybrać (Valeo czy Aisin chyba, ze cos innego). NIe ukrywam ze zalezy mi zeby bylo jak najtaniej. Bo Micrunia ma juz swoje latka i sluzy za autko typowo dojazdowe. Chyba zeby zdecydowac sie na jakies uzywane ale chyba to zbyt ryzykowne bo mimo wszystko musi troszke pojezdzic.

Dzieki za pomoc

Tez mam takie podejrzenia ze to sprzęgło. Teraz pytanko jakiej firmy sprzęgło wybrać (Valeo czy Aisin chyba, ze cos innego). NIe ukrywam ze zalezy mi zeby bylo jak najtaniej. Bo Micrunia ma juz swoje latka i sluzy za autko typowo dojazdowe. Chyba zeby zdecydowac sie na jakies uzywane ale chyba to zbyt ryzykowne bo mimo wszystko musi troszke pojezdzic.

Dzieki za pomoc

No jak juz pewnie zauwazyles NKK ci nie polece :D, ale Valeto i Aisin jest ok - tylko musisz uwazac zeby nie kupic podrobki Valeo. Odezwij sie do kolegi RooS'a na prv i spytaj czy nie bedzie Ci w stanie pomoc z gratami do sprzegla.

Ja osobiscie nie pchalbym sie w uzywane - sprzeglo to sprzeglo. Tak samo jak nie kupuje sie uzywanych tarcz hamulcowych to i sprzegla sie raczej nie powinno. Tak mi sie wydaje ...

miałem podobny problem. Sprzegło sie nie ślizgało a biegu nie szło wbić czeka cie wymiana . Ja kupiłem najtańsze jakie było firmy nie pamiętam ale kosztowało 350 .Co się okazało urwała sie blaszka która potrzymuje łożysko dociskowe i nie wysprzęglało do końca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...